annonse

Gir støtte til mangfoldig kulturtilbud i Lofoten og Vesterålen

: Fylkesråd for kultur Aase Refsnes (SV) (Foto: )

Syv ulike prosjekter kan nå glede seg over å motta totalt 280 000 når årets første tildeling av tilskuddsordningen for kulturprosjekter- og arrangementer er tildelt.

  • Pressemelding

– Det er veldig gledelig å se bredden på prosjektene og arrangementene som har søkt støtte. Det vitner om en stor skaperglede og entusiasme rundt kulturlivet i Lofoten og Vesterålen, sier fylkesråd Aase Refsnes (SV) i ei pressemelding.

Spreke festivaler

Musikkfestivalen Trevarefest i Henningsvær og Naustvikafestivalen i Øksnes får begge støtte i årets første tildeling.

– Trevarefabrikken og Trevarefesten i Henningsvær har bidratt til en sterk profilering av både Lofoten og Nordland siden de åpnet dørene. Den gamle fabrikken er gjort om til et allsidig kulturbygg som de bruker på en god og variert måte, til publikums glede sier Refsnes.

Barn og unge i fokus

Kulturfestivalen Reginedagan i Bø er inspirert av forfatteren Regine Normanns virke og benytter ulike kulturuttrykk for å sette fokus på den muntlige fortellingen.

– Regine Nordmann var den første kvinnelige nordnorske forfatter som gjorde det stort. Og det med inspirasjon fra Vesterålens natur og nordnorsk folketradisjon. Med andre ord en kulturarv som er viktig å formidle til kommende generasjoner. Derfor er jeg veldig glad for at festivalen i år har spesielt fokus på barn og unge, både som utøvere og publikum, sier fylkesråden.

Tørrfisk og eksperimenterende toner

Querinifest på Røst, Ny Musikk i Nordland, Nordland akademi for kunst og vitenskap og Thomas of Norway mottar også finansieringsstøtte i denne runden.

– Publikum kan se frem til både grottekonserter, forskerspiretiltak, god tørrfisk og dans til spennende lydkomposisjoner, sier Refsnes.

I budsjettet for 2019 er det avsatt 2 693 000 kroner til fordeling til tilskuddsordningen Kulturprosjekter og -arrangementer. Ordningen har søknadsfrist 1. mars og 1. september. I alt 37 ulike prosjekter mottar tilskudd i årets første tildeling.

annonse