Flybussen Foto: Hilde Jørgensen

Hadde covid-19, reiste med flybussen fra Sortland

SORTLAND: En eller flere personer som var smittet av covid-19 reiste med flybussen fra Sortland til Evenes denne uka.

Det opplyser Folkehelseinstituttet på sine nettsider.

Her går det fram at det har vært personer med bekreftet smitte av covid-19 på flybussen fra Sortland til Evenes som gikk klokka 17 fra Sortland tirsdag 6. oktober.

Det går også fram at det var en eller flere personer med bekreftet smitte på Norwegians rute DY369 fra Harstad/Narvik lufthavn som tok av til Oslo klokka 20.15 denne kvelden og landet på Gardermoen klokka 21.40.

Folkehelseinstituttet får varsler om personer med påvist covid-19 som har reist med offentlig kommunikasjon og publiserer dem fortløpende. Informasjon blir offentliggjort dersom man ikke har informasjon om alle som kan ha blitt eksponert og ikke kan gjennomføre vanlig smittesporing, og for å sikre rask offentliggjøring av offentlig kommunikasjon der mange kan ha blitt eksponert.

Samtidig understreker Folkehelseinstituttet at man vurderer risikoen som lav for andre passasjerer, basert på erfaring fra Norge og andre land.

Lokale helsemyndigheter kontakter passasjerer direkte, hvis de har reist med plassreservasjon og har sittet i nærheten av en person med bekreftet smitte. De blir informert om videre oppfølging i forbindelse med smittesporing.

Alle andre som har vært om bord på de spesifikke reisene oppfordres til å være oppmerksomme på egen helse og ta kontakt med helsetjenesten dersom de får symptomer på luftveisinfeksjon. Så lenge man ikke har symptomer, er karantene ikke nødvendig, ifølge Folkehelseinstituttet.

Det går også fram av Folkehelseinstituttets oversikt at det var en eller flere personer med bekreftet covid-19-smitte som reiste med Widerøes WF865 Tromsø - Andenes – Bodø fredag 2. oktober.