Nominert: Halvar Ellingsen kan bli årets nordlending. Foto: Christine Nevervik

Halvar og to andre fra Vesterålen kan bli Årets Nordlending

VESTERÅLEN: Her er de ti kandidatene til Årets Nordlending. Og på lista er det hele tre personer fra Vesterålen.

Nå er lista over de ti nominerte til Årets Nordlending offentliggjort. De tre fra Vesterålen er Halvar Ellingsen fra Kvitnes gård, Sten Magne Engen, som leder Foreningen norsk hurtigrutemuseum og kommuneoverlege i Hadsel, Ingebjørn Bleidvin.

Fristen for å stemme er onsdag 8. desember.

Dette er årets ti kandidater:

Halvar Ellingsen, Sortland/Hadsel

Jenny Myklebust og Cathrine Hole, Nesna

Sten Magne Engen, Hadsel

Sonja Iren Johnsen, Leirfjord

Eirik Kristoffersen, Narvik

Stina Nordine, Steigen

Ingebjørn Bleidvin, Hadsel

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Isak Dreyer, Bodø

Kjetil Knutsen, Bodø

Caroline Ailin, Bodø

Nominert: Sten Magne Engen fra Hadsel kan bli Årets Nordlending. Foto: Christine Nevervik
Nominert: Kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin i Hadsel kan bli Årets Nordlending. Foto: Tor Johannes Jensen

600 forslag

Totalt kom det inn nesten 600 forslag, fordelt på 140 forskjellige navn, da juryen ba folket i Nordland om hjelp til å finne gode kandidater til hedersprisen Årets Nordlending.

Prisen, som har blitt delt ut siden 2002, deles ut av NRK Nordland og Avisa Nordland. Årets jury består av sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland, distriktsredaktør Vibeke Madsen i NRK Nordland, NHO Nordland-direktør Daniel Bjarmann-Simonsen og Gro Bergrabb, direktør i Nordland Musikkfestuke.

Nå har de fått hjelp fra folket til å finne fram til ti verdige kandidater.

– Tusen takk til folk i hele Nordland. Vi har fått mange gode og godt begrunnede forslag, og nok en gang er vi stolte over den samlede lista med flotte kandidater med god spredning i fylket, sier sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland.

Kan stemme

Tradisjonen tro bes også folket om hjelp til å velge ut hvem av de ti kandidatene som skal vinne. Juryen oppfordrer folk til å stemme på nett der man også kan gi sin begrunnelse for valget. Disse vil bli vektlagt i utvelgelsen.

– Det har alltid vært stor oppslutning om kåringen, og det håper vi på også i år. Vi har en spennende liste med ti sterke kandidater som på hver sine måter har gjort seg bemerket i året som har gått. Nå oppfordrer vi folk til å si sin mening. Kom også gjerne med en begrunnelse om hvorfor du mener at akkurat din kandidat bør bli Årets nordlending, sier Madsen.

Hanssen deler oppfordringen om begrunnelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Juryen er like opptatt av begrunnelsen for din stemme som selve stemmen.

Du kan stemme i skjemaet nederst i saken. Du finner også skjemaet her.

Det er også mulig å stemme på e-post. Da sender du en e-post til nordlending@an.no med kandidatnummeret, og gjerne en begrunnelse.

Avstemmingen avsluttes 8. desember kl. 10.00 – og hvem som kåres til Årets Nordlending 2021 offentliggjøres like før jul.