Viktig: I strålende vær møtte Mental Helse Andøy ved Klevatnet på Andenes søndag. Nå håper de at ungdommen får øynene opp for tilbudet. Foto: Innsendt

– Håper ungdommen gir det en sjanse

ANDØY: Mental Helse Andøy har mange tilbud og aktiviteter for ungdom. Men ungdommene benytter seg ikke av dem. – Gi det en sjanse, oppfordrer leder Gunn Elin Kind.

I september i fjor så Mental Helse Andøy dagens lys. Det ble etablert et lavterskeltilbud, og målet var at det skulle passe for alle.

Hver søndag ble dørene åpnet på Rabben i Andenes sentrum. Der kunne man samles for å spille spill, se film eller bare snakke over en kopp kaffe eller et glass brus.

Biljard, Dart, Play Station og Nintendo Wii har de også, for å nevne noe.

– Det er et fantastisk sted å møtes. Vi har masse for ungdom, men vi mangler dem. De kommer ikke, sier Gunn Elin Kind.

Som leder av lokallaget har hun et sterkt ønske: At ungdommen skal gi dette en sjanse.

– På grunn av koronaviruset har også vi vært rammet av restriksjonene, men vi skal jo tilbake til normalen, vi også, sier hun.

Kind frykter at folk misforstår hva de egentlig holder på med.

– Folk tror vi driver med terapi. Det vi egentlig gjør, er å samles. Som på en kafé. Vi prater om alt mellom himmel og jord. Vi kommer oss ut og møter andre. Ingen dømmer, og vi har en selverklært taushetsplikt. Ingenting som blir sagt på Rabben blir delt med andre, sier Kind.

Søndag møttes lokallaget ved Klevatnet på Andenes, i nydelig vær. Der ble det grilling i godværet – noe både store og små gledet seg over.

Bålkos: Stefan (7) storkoste seg med grilling ved Klevatnet søndag. Mamma Gunn Elin er leder av Mental Helse Andøy, som gir et lavterskeltilbud i kommunen lengst nord i Vesterålen. Foto: Innsendt

– Det møtte 15 personer. Fantastisk, stråler Kind.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun understreker at det ikke koster noe å møte opp på Mental Helse Andøys arrangementer, enten det er inne eller ute.

– Vi har et fantastisk næringsliv i Andøy som har støttet oss, og vi har lett servering på søndagene når vi møtes på Rabben. Det er mange som gir uttrykk for at de ikke vet hva der skulle gjort uten «søndagskaffen», sier hun.

Lokallaget har egen Facebook-side, og er kommet for å bli.

– Så igjen: Jeg håper ungdom gir dette en sjanse. Og så håper jeg foreldre oppfordrer dem til å prøve dette. Alle er velkommen, og det er på ingen måte en arena med trykket stemning. Vi ler ofte så mye at det gjør vondt i magemusklene, sier Kind.