Vil ha syklene tilbake: Johanne og Milla i Søndre barnehage har ennå denne sykkelen igjen. Fire andre ble tatt fra sykkelskuret i helga. Foto: Tor Johannes Jensen

Har du sett trehjulssyklene deres?

HADSEL: Fire trehjulssykler ble stjålet fra Søndre barnehage på Stokmarknes i helga. Nå ber barna om hjelp til å finne dem igjen.

Tre vanlige trehjulssykler og én sparkesykkel ble borte fra sykkelskuret i barnehagen i løpet av helga. Styrer Signe Løvbak og barna er lei seg for tyveriet.

Ansatte har sett langs veiene i nabolaget for å kikke om de kunne ligge i en grøftekant, og de har etterlyst dem i sosiale medier.

– Men vi har ikke hørt fra noen som har sett dem, sier styreren til Bladet Vesterålen.

Nå håper hun at noen skal finne dem ett eller annet sted og melde fra, for de er sterkt savnet.

– Barna er jo glade i å bruke dem, og nå ligger de vel en plass i ei grøft. Det er vel ingen unger som kommer heim med dem? Syklene er jo noen år gamle, men de har stor bruksverdi, og hvis vi skal kjøpe nye med barnehagekvalitet, koster det en del. De må jo erstattes hvis ingen finner dem igjen, sier Signe Løvbak.

– Det er litt stygt å gjøre sånn, og vi veit ikke hvem som har gjort det, for vi har ikke sett det, sier Johanne.

– Vi sykler masse. Det må være noen rampunger som har tatt dem, mener Milla.

De ansatte i barnehagen veit godt at det ofte er folk i barnehagen i helgene og på ettermiddagene.

– Lørdag fikk vi melding fra noen som var her og så en gjeng unger som holdt på å bryte seg inn i sykkelskuret. De fikk stoppet det da, men det har jo skjedd før også. Vi må kanskje vurdere en annen løsning for å oppbevare syklene, men det skulle jo ikke være nødvendig, mener styreren.