Flytter: Benn Eidissen har kjøpt seg bolig i Bø, på Kråkberget i idylliske omgivelser. Hus og tomt ble kjøpt denne uka Foto: Privat

Har kjøpt tomt og hus til 8 millioner

BØ: Finansmannen og barnehagegründeren Benn Eidissen melder flytting til Bø. Ordfører i Bø, Sture Pedersen ønsker han velkommen med 0,2 prosent formuesskatt.

– Alt jeg tjener på rimeligere skatt på formuen kommer jeg til å investere i Bø-samfunnet, sier Eidissen, i en pressemelding.

Les også
Nå skal Sture lokke millionærer til Bø

Etter at den fraflyttingstruede kystkommunen Bø lengst vest i Vesterålen satte ned formuesskatten, har flere kapitalsterke profiler signalisert at de vurderer flytting til Bø. Kristian Adolfsen, opprinnelig fra Andenes var først ute, nå følger vennen og samarbeidspartneren Benn Eidissen etter. Denne uka sikret Eidissen seg bolig og prakttomt ved Kråkberget.

Benn Eidissen er opprinnelig fra Stamsund, men har også nære bånd til Andøy der han startet sin virksomhet, Eidissen Consult, for 30 år siden. De siste 25 årene har han bodd i Bodø.

– Det er ikke avklart når flyttinga skal skje, men det blir snakk om september eller oktober, forteller han til Bladet Vesterålen.

Investeringa han nå gjør i Bø er ikke i form av en heltidsbolig, men det er snakk om primærbolig av hensyn til skattelovgivninga. I praksis vil han fortsette å bo mest i Bodø – og ellers litt rundt omkring, som før.

– Men man vet jo ikke helt hvordan det kommer til å bli, tilføyer han.

– Kommer til å gjøre ting

Eidissen ser for seg å bruke pengene han sparer den gunstige skatteordninga på å investere tilbake i Bø kommune.

– Hvilke typer investeringer kan det da være snakk om, for din del?

– I prinsippet alt som kan være fornuftig å investere i. Vi kommer til å gjøre ting der ute, i samarbeid med flere som har gjort det samme og kommer til å gjøre det samme – å flytte til Bø og drive virksomhet der.

Han brukte ikke lang tid på å bestemme seg for en eiendom å investere i. Det har han rett og slett ikke tid til, sier han. Men da han så huset og tomta i Kråkberget, var han ikke i tvil.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Denne eiendommen er jo helt unik, i nordnorsk sammenheng. Først og fremst på grunn av beliggenheten. Den ligger helt skjermet, og den har egen molo og egen flytebrygge.

Ifølge Eidissen, er eiendommen han nå har kjøpt på rundt 75 mål, til sammen.

Les også
Varsler regelendringer på grunn av Bø

Betaler sin skatt med glede

– Jeg har ingenting imot å betale skatt generelt. Tvert imot. Jeg har alltid ment at de som tjener mest skal bidra mest. Men akkurat formuesskatten blir for meg en dobbeltbeskatning. Det er penger som allerede er skattet for da de ble tjent.

– Når jeg nå melder flytting til Bø er det fordi ordfører Sture Pedersen og resten av kommunestyret i Bø har gjort noe med nettopp formuesskatten. Bø blir lagt merke til som et fremoverlent samfunn. På tross av at stat og fylkeskommune nærmest er fraværende med offentlige arbeidsplasser, står bøfjerdingene på. Sture Pedersens offensive satsing imponerer meg.

Les også
Minister må svare om formueskatt i Bø
Til Bø: Sture Pedersen ønsker Benn Eidissen velkommen som innbygger i Bø. – Vi skulle ha hatt flere som Eidissen, sier Bø-ordføreren. Foto: Privat

Flere som Benn

Ordfører Sture Pedersen forteller om mange henvendelser etter at Bø satte ned formuesskatten.

– Jeg opplever stor pågang fra folk som nå vurdere Bø som ny hjemkommune. Vi ser ikke resultatene før året er omme, men jeg har trua på at dette vil gi resultat. Jeg tror vårt initiativ vil gi oss kontakt med folk med kapital, og som kan skape arbeidsplasser i Bø. Mangel på investorer er et problem vi deler med mange andre små kommuner.

Bø-ordføreren er stolt over å få Eidissen som innbygger i Bø.

– Jeg har kjent han i mange tiår. Han skaper utvikling der han engasjerer seg. At Eidissen melder flytting til Bø vil få ringvirkninger for hele regionen. Vi skulle ha hatt flere som gjør det samme, sier Sture Pedersen.

Les også
Skatte-stuntet i Bø ble sak i engelsk storavis
Les også
Allerede blitt kontaktet av folk som vil til Bø