Søker flere: Carl Ove Furnes, Lina Vibe og May-Britt Grytvik gleder seg til å ta i mot nye kollegaer og mange gjester på Hurtigrutemuseet til sommeren. Foto: Tor Johannes Jensen

Har over hundre søkere – vil ha flere

HADSEL: Over hundre søkere har meldt seg til å jobbe i Hurtigrutemuseet som åpner i sommer. Museet vil ha enda flere.

Hurtigrutemuseet på Stokmarknes har fått over hundre søkere til sesongstillingene som ble lyst ut i slutten av desember.

– Vi synes dette er veldig artig. Det viser at mange har lyst å jobbe her og ser at dette blir spennende, sier Lina Vibe og May-Britt Grytvik i Hurtigrutemuseet i ei pressemelding.

Det er søkere fra flere land i Europa og noen i Asia, men over 70 prosent av søkerne bor i Norge. Hurtigrutemuseet har også fått gode søkere fra Hadsel og Sortland, men ønsker seg flere.

Museet vil være åpent hver eneste dag i sommer.

– Det betyr at vi må lage vaktplaner slik at det til ei hver tid er nok folk på jobb, sier May-Britt Grytvik som har med seg god erfaring fra det tidligere Hurtigrutemuseet.

Hurtigrutemuseet: Det gamle hurtigruteskipet «Finnmarken» er trygt i boks. Til sommeren blir det åpning for publikum. Foto: Tor Johannes Jensen

Det gir rom for stor fleksibilitet om man vil jobbe mye eller lite, om man skal kombinere jobbing på Hurtigrutemuseet med annen jobb, og når man kan begynne.

Både resepsjonen, museumsbutikken i tredje etasje i det gamle trekantbygget og kafeen inne i MS «Finnmarken» trenger flinke folk som vet hvordan de kan ta vare på museumsgjestene. Passasjerene som kommer med hurtigruta skal bli møtt av gode guider på kaia, også i helgene, og hver dag er det behov for brannvakter og renholdere.

Idet søknadsfristen nærmer seg, håper museet på enda flere søkere fra Vesterålen.

– Dette blir en artig arbeidsplass i sommer! Det blir mye nytt å lære seg, og alle kommer til å bli kjent med nye mennesker. Vi ønsker både unge og voksne velkommen som søkere, og gleder oss til å bli et mye større kollegium, sier Grytvik.

Leder på Hurtigrutemuseet, Lina Vibe, understreker at det er ei sterk drivkraft for Hurtigrutemuseet å skape arbeidsplasser lokalt og regionalt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nå konsentrerer vi oss om sommersesongen først, men så lenge hurtigruta legger til kai i Stokmarknes vil det også være behov for flere ansatte i ulike stillingsstørrelser gjennom hele året, forteller hun.