Smittetallene synker: Kommuneoverlege Ellen Pedersen er fornøyd med at antall smittede i Øksnes har sunket etter at det ble registrert 14 smittede sist helg. Foto: Svein Arne Nilsen

Her synker smittetallene: – Tenk smittevern mot juletida

ØKSNES: Sist helg ble det registrert 14 nye smittetilfeller i Øksnes, men nå synker dette tallet.

Det forteller kommuneoverlege i Øksnes, Ellen Pedersen til Bladet Vesterålen. Hun er ikke overrasket over at de har hatt høye smittetall i kommunen i det siste.

Ingen alvorlig syke

– Nei, jeg er ikke så overrasket over det. Vi vet ikke nøyaktig hvor alle smittetilfellene kommer fra. Det vi vet er at noen har vært ute på reise den siste tiden, og har tatt med seg smitte fra Bodø og Lofoten til Øksnes. Noen er også blitt smittet lokalt og totalt registrerte vi 14 smittetilfeller bare sist helg, sier Pedersen.

– Det som er det positive er at antall smittede har gått ned. Til nå denne uken har vi registrert fem nye smittede, sier Pedersen per torsdag ettermiddag.

De som har blitt smittet er fra seks år og oppover, men det få voksne og ingen eldre som har blitt smitt. Blant de som er blitt smittet er det ingen som er blitt alvorlig syk.

Forsett med smittevern (illustrasjonsfoto): Øksnesværingene blir oppfordret til å være med på dugnad og fortsette med smittevern. Foto: Håvard Skogly Mækelæ

Innfører ikke nye tiltak

– Vi har ingen planer om å sette i gang nye tiltak for å hindre smitte. Det jeg ønsker at folk følger de vanlige reglene for smittevern. Det er å holde avstand, bruke munnbind der mange mennesker er samlet, og fortsatt være flink med å vaske hendene. Selv om myndighetene tidligere har sagt at nå kan vi klemme hverandre, vil jeg anbefale folk å avstå fra å gjøre det.

Nå som vi går mot en tid med julegarntenning, julebord, konserter og andre arrangement, mener kommuneoverlegen at det kan det være fornuftig å tenke smittevern. Hvis alle er med på den dugnaden som det har vært snakket så mye om, tror hun at vi kan få ned smittetallene.