Teater: Fra forestillinga «Du kan ikke fange røyk» – av og med Inga Johanne Fyhn Nilsen (23). På scenen har hun med seg Kine Kvalvik Eliassen (t.h.). Foto: Innsendt

Hjem med sårt og personlig teaterstykke i bagasjen

ANDØY: Andværingen Inga Johanne Fyhn Nilsen (23) kommer hjem til Andøy med en forestilling som hun beskriver som litt skrudd, litt fin, litt rar, litt skummel og litt vond.

Hun er ei modig, ung dame – Inga Johanne Fyhn Nilsen. Ikke bare har hun framført en sterk og personlig forestilling som rørte publikum til tårer, da den ble vist i Oslo. Nå tar hun den hjem, og viser den for alle hun kjenner.

Denne våren fullførte Inga sin bachelor i skuespill. Det er bachelorforestillingen hun kommer hjem med. Den ga henne karakteren A.

Samarbeid med teaterklubben

Men den virkelige prøven kommer i midten av juli. Da skal venner, tidligere klassekamerater og lærere fra skoleårene i Andøy få se stykket.

– Jeg håper dere vil komme å se, sier Inga.

Forestillingen spilles på Dverberg, og settes opp i samarbeid med teaterklubben i bygda. Både Inga og Kine Eliassen – som hun deler scenen med i «Du kan ikke fange røyk» – fant sin vei inn i teateret på Dverberg.

Stykket varer i en drøy halvtime. Forestillingen er anbefalt fra og med 13 år.

– For meg betyr tittelen «du kan ikke fange røyk» noe man ikke helt får tak i. Det kan være en følelse, en opplevelse, deg selv, noen andre. Alt det som bare glipper mellom fingrene dine og forsvinner i luften, men som likevel setter et usynlig spor i deg, sier Inga.

– Hvis jeg skulle gitt denne forestillingen en filmsjanger, ville jeg landet på «en humoristisk, psykologisk thriller». Litt skrudd, litt fin, litt rar, litt skummel og litt vond. Jeg har gått ut fra setningen «man er som oftest hardest med seg selv», forklarer Inga.

– Håper på gjenkjennelse

Ved hjelp av musikk, lys, bevegelse og sceniske bilder har hun forsøkt å skape en egen verden på scenen.

–Jeg håper publikum kjenner seg igjen på en måte. Både jeg og Kine har vært aktive i teatermiljøet her på Andøya, og vi synes det er stas å spille forestillingen på scenen der vi debuterte. Kine er nettopp ferdig med sitt andre år i samme bachelor-løp, og hun har vært med på å gjøre denne forestillingen ekstra spesiell for meg. Forestillingen er derfor også litt Kine sin forestilling – det er vår forestilling. Vi har skapt dette sammen, sier 23-åringen fra Strandland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lysdesign står Anniell Marlen Åshovd Olsen for. Hun er utdannet fra London, og har imponert med sitt poetiske lys blant annet da Ola Bremnes’ musikal «Grønlands apostel» ble satt opp i Svein Spjelkaviks regi i Kvæfjord.