Carina Hilling  fremst,  Laila Wilhelmsen i midten og Charlotte Bjørkmo syntes det er helt i orden å jobbe og spre glede i jula.
Carina Hilling fremst, Laila Wilhelmsen i midten og Charlotte Bjørkmo syntes det er helt i orden å jobbe og spre glede i jula.

Holder hjulene i gang

De aller fleste av oss forbinder jul med familiehygge og rolige feriedager. Men det er flere yrkesgrupper som må jobbe i jula.

En av dem er helsevesenet.

– Vi viste jo hva vi gikk til når vi tok denne utdannelsen, sier Carina Hilling, ved hjemmetjenesten på Sortland.

– Behovene til våre brukere er der om det er høytider eller røde dager. Hos oss er det folk på jobb hele døgnet, året rundt, forteller hun.

Hjemmesykepleien på Sortland har rundt 10 personer i jobb på juledagene og skal vi tro Hilling er det fantastisk artig å jobbe i jula.

– Det er en egen stemning og ro på disse dagene. Og så bruker vi å gjøre det sosialt for de som er på jobb. Da samles vi og har felles lunsj og middag, forteller hun.

Kollega Laila Wilhelmsen er enig. Hun skal selv på jobb julaften og gleder seg til det.

– Det er trivelige dager, folk har pyntet i huset og det er kaffe og kaker i alle hjem. De som har det verst er jo min egen familie som sitter hjemme og venter på meg, sier hun.

Hjemmetjenesten hjelper til med alt fra matlaging, personlig stell og medisinering, til de mer krevende oppgavene.

– Behovene er forskjellig, men en ting ser sikkert, hva kan være mer fantastisk for oss en å gå rundt å spre juleglede, for det gjør vi også, forteller de to.