Leter etter: Denne hvite huskyen er på rømmen på Stokmarknes. Foto: Privat

Flere lette: Fryktet «Melody» ikke ville overleve natta

HADSEL: En hvit huskylignende hund var borte hele lørdagen i Stokmarknes-området. Hundepasserne fryktet at den ikke ville stå over natta i det kalde været. Letingen varte helt til midnatt.

– Vi har prøvd å fange inn hunden siden i formiddag. Den er hvit i pelsen, har blå øyne, bærer sele og har et svart band hengende etter seg, sa Hilde Pedersen på Stokmarknes.

Det var i området Stokmarknes sentrum, Søndre og Tømmervika det ble lett etter hunden, som har navnet Melody. Hunden var observert i disse områdene, men man lyktes ikke først å få tak i den. I tillegg var Melody løs også torsdag og fredag, med fare for at hun utvidet området hun ferdes i.

Pedersen sa at Melody helst ikke bør være ute i natt da det var svært kaldt, hun hadde sprunget mye hele dagen, var sliten og ikke hadde spist.

Rundt midnatt

Heldigvis endte letingen godt: Ved midnattstider ble hunden funnet av Hilde Pedersen og Marita Johannessen.

Dermed slapp den en kald natt ute.

Redd, men snill

Pedersen skulle overta passet av hunden for eieren lørdag, men den som passet den inntil da, mistet henne altså.

– Hunden er redd folk, men snill. Lokking på henne har ikke funket til nå. Jeg har dialog med eieren og politiet, som vil varsle meg om de ser henne, sa hun.

Hun var blant annet redd for at hunden skulle bli påkjørt.

Hunden ble etterlyst gjennom Dyrebeskyttelsen Lofoten og Vesterålen sin facebookside, og det er flere frivillige som har vært med å lete.