Hundeband med frihet: Hunden Uno gav oppfinneren Frode Eldevik inspirasjon til å utvikle Releashe, som er et trådløst hundeband som gjør at hunden kan slippes fri.

Hundesele skal gi arbeidsplasser

KVÆFJORD: Eldevik Industridesign AS får 84.000 kroner fra det kommunale næringsfondet for å investere i lokal produksjon av trådløs hundesele.

Det er oppfinneren og industridesigneren Frode Eldevik som står bak oppfinnelsen. Han etablerte i 2013 Dog Activities AS som blant annet utvikler trådløs hundesele.

I de åtte årene han har jobbet med idéen, er det brukt cirka 10 millioner kroner i utviklingen av det. Nå er firmaet straks klare for å lansere produktet på verdensmarkedet. Og det ønsker å starte serieproduksjon i Kvæfjord.

– Vi trenger nye arbeidsplasser i Kvæfjord, og det hadde vært veldig gøy å lykkes med oppstart av produksjon, uttaler Eldevik i sin søknad.

Les også
Verdens første trådløse hundeband

Han mener produktet uten tvil er for verdensmarkedet, men skal i første omgang selges i det norske markedet. Han vil også henvende seg til Amerika, men regner ikke med fortjeneste før etter et par år med salg i Norge. I første omgang til hundeeiere som er jegere og trimmere.

– Kvæfjord kommune er avhengig av at det skapes nye, lønnsomme arbeidsplasser, og da er gründerbedrifter avgjørende om vi skal få dette til, står det i svaret fra kommunen.

Idéen til det trådløse hundebåndet fikk Eldevik i 2011 og den endelige løsningen består av en standard hundesele, påmontert en liten batteridrevet motor og en snelle på brystkassen som kommuniserer med en radiosender festet til førerens arm.