Hurtigruten: Illustrasjonsbilde. Foto: Trond Gansmoe Johnsen

Hurtigrute-utbruddet: Over ti personer avhørt

TROMSØ: Politiet etterforsker koronautbruddet på MS Roald Amundsen bredt. I mellomtiden er to ansatte til lagt inn på sykehus.

NTB skriver at politiet har avhørt over ti personer i etterforskningen av smitteutbruddet som fant sted på hurtigruteskipet MS Roald Amundsen. Politiet mener de har fått et godt bilde av hendelsesforløpet så langt, men avhørene vil fortsette utover i uka.

Politiet forsøker blant annet å få svar på om mannskap på skipet skulle gjort smitteverntiltak da Roald Amundsen la til kai i Tromsø 31. juli, og om Hurtigruten eller enkeltpersoner på fartøyet har brutt regler om karanteneplikt.

– Politiet etterforsker saken bredt, og det er ikke klart når etterforskningen vil være ferdig, sier påtaleansvarlig Lisa-Mari Ellingsen i Troms politidistrikt til nyhetstjenesten.

Avhørene inkluderer personer som er ansatt i Hurtigruten, og personer som har hatt kontakt med Hurtigruten gjennom smitteutbruddet.

62 bekreftet

Ifølge FHIs siste oppdatering om saken, er 62 personer bekreftet smittet av de som er eller har vært om bord på MS Roald Amundsen. Dette er ett av Hurtigrutens ekspedisjonsskip, og det var på tur til Svalbard da skipet i stedet ble liggende i Tromsø.

To til lagt inn

Søndag ble to til av besetningen på skipet lagt inn på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN), ifølge sykehuset.

– Tidligere på dagen ble ett besetningsmedlem og en passasjer skrevet ut. Det totale antallet innlagte covid-19-pasienter er fem, alle besetningsmedlemmer, informerer UNN.

Les også
Øksnesværing overtar ansvar i Hurtigruten
Les også
62 smittet på MS Roald Amundsen – koronatestet hele MS Spitsbergen