Gleder seg: Sten-Magne Engen og Lina Vibe ved Hurtigrutemuseet ser fram til å få besøk av NRKs sommerbil. Foto: May-Britt Grytvik

Hurtigrutemuseet får besøk av NRKs sommerbil

HADSEL: NRK legger ett av sine stopp i Vesterålen til Hurtigrutemuseet på Stokmarknes. Til stor glede for Sten Magne Engen og Lina Vibe, og alle som jobber med prosjektet.

Det skriver Hurtigrutemuseet i ei pressemelding.

I sommer skal NRK lage sommersending fra veien. Sommerbilen skal kjøre fra nord til sør i landet, og skal blant annet besøke Vesterålen.

På formiddagen lørdag 4. juli skal NRKs sommerbil kjøre fra Melbu til Lødingen. Dette blir sendt senere på kvelden på NRK 1. Hurtigrutemuseet er det første stedet de planlegger å besøke, men fordi filmutstyr og sendere er plassert på bilene kan ikke programlederne Ronny Brede Aase og Tuva Fellmann komme inn i museumsanlegget, skriver Hurtigrutemuseet i ei pressemelding.

Sommerbilen vil treffe primus motor og styreleder i Stiftelsen Norsk Hurtigrutemuseum, Sten Magne Engen og enhetsleder og prosjektleder i Museum Nord, Lina Vibe på Børøya. Fra den siden av sundet ser man det ikoniske bygget og båten, som per nå kun skimtes bak glassfasaden fordi man ikke er begynt jobben med belysning.

– Sammen med himmel, hav og grønne fjell rundt, blir det en flott kulisse for en sommerprat med Aase og Fellmann.

– Vi er stolt over og takknemlig for at så mange har tipset NRK om å få med seg Hurtigrutemuseet på sin Norgestur langs veien. Det gir museet og Stokmarknes landsdekkende oppmerksomhet, og blir ei god oppfordring til seerne om å besøke oss. Vi gleder oss til besøket, sier Engen og Vibe.