Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) og Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum.
Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) og Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Idar Ovesen

– Hva i alle…?

HADSEL: Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum fikk seg en overraskelse da han kom slentrende gjennom Markedsgata på Stokmarknes.

Vedum er på besøk i Hadsel og Sortland fredag, og kom i følge med Senterpartiets nåværende varaordfører og ordførerkandidat i Hadsel, Kurt Jenssen, og samferdselsråd i Nordland, Svein Eggesvik, fra et møte i Hurtigrutens Hus.

Stor var overraskelsen da Senterparti-lederen fikk øye på olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg, som besøkte den lokale Frp-standen i Markedsgata. Også Høyre og Venstre sto på stand med sine partiprogram.

– Neeei men!

– Neeii, er det,…ler Trygve Salgsvold Vedum, og det blir en hjertelig omfavnelse med Freiberg.

Senterpartiet og Frp står ikke akkurat nærmest politisk, men det er jo hyggelig å konstatere at topp-politikere har en særdeles vennlig tone på tvers av partigrensene.

– Alle kjernesaker

– Jeg har fått høre om desentralisert sykepleierutdanning og brannberedskap, og om dyre flybilletter i distriktene. Det er alle kjernesaker for Senterpartiet, formidler Vedum om besøket i Hadsel til Bladet Vesterålen.

Det ble en hjertelig omfavnelse, bivånet av f.v. Kurt Jenssen, Svein Eggesvik og Lena Arntzen (H), som sees til høyre.
Det ble en hjertelig omfavnelse, bivånet av f.v. Kurt Jenssen, Svein Eggesvik og Lena Arntzen (H), som sees til høyre. Foto: Idar Ovesen

Fredag ettermiddag skal han delta på et åpent møte i Sigerfjord. Temaet er skolestruktur, og grendeskolen i Sigerfjord er som kjent i faresonen. Kan Senterpartiet likevel redde skolen, om partiet får et sterkt nok mandat fra velgerne?