Panoramautsikt: Utsikta fra det nye sykehjemmet på Åse er det ingen som kan klage på. Foto: Fredrik Sørensen

I mål med praktbygget: – Her får de mange fine soloppganger

ANDØY: 147 millioner kroner har det kostet. Snart flytter de første brukerne inn i det nye sykehjemmet på Åse, som er bygd av Sortland Entreprenør.

I midten av november overtok Andøy kommune praktbygget fra Sortland Entreprenør. Investeringa skal gi kommunens eldreomsorg et stort, og sårt tiltrengt, løft.

– Det er litt vemodig å overlevere bygget. Vi er veldig fornøyde med prosjektet, og har hatt et veldig godt samarbeid med byggherren, sier Alexander Gregersen, en av to prosjektledere i Sortland Entreprenør.

Selskapet bygde også nye Risøyhamn skole for noen år siden. Ungdomsskolen på Stokmarknes er et annet oppdrag Sortland Entreprenør har hatt de seneste årene.

Sykehjemmet er bygd så å si utelukkende med lokale underleverandører.

Ifølge Gregersen var det trivelig å komme tilbake til Andøy.

– Det er jo veldig fint her, da. Og beliggenheta til det nye sykehjemmet er helt fantastisk. Vi har hatt mange fine morgenkvister her, med soloppgang over fjellene. Her får de som skal bo og jobbe mange fine soloppganger, smiler Gregersen – som kan glede seg over at Sortland Entreprenør har flere spennende prosjekter framfor seg.

– Det kommer mye framover, men det kan jeg ikke si så mye om akkurat nå, sier han.

For 147 millioner kroner får kommunen 24 nye rom av topp moderne standard, i tillegg til et antall dagplasser. Det er stolheis, takskinner, solskjerming, trådløst nett og egne vogner for å holde maten varm helt fram til servering.

Det er også trivelige fellesarealer og kontorer, praktiske garderober, et kjøkken som tilfredsstiller dagens krav til standard, og egne rom for fysioterapi, tannlege og frisør. Og kanskje best av alt: alt er på ei flate.

Nybygg: Det nye sykehjemmet i Andøy, i bygda Åse, har kostet 147 millioner kroner. Foto: Fredrik Sørensen

I tillegg til et flott sykehjem, blir det sansehage utenfor veggene, der beboerne kan ha fine opplevelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rosinen i pølsa er panoramautsikt mot noe av det fineste Andøy-naturen har å by på: det dype havet og de mektige fjellene.

Nå blir det prøvedrift i noen måneder, fram til månedsskiftet februar/mars. Deretter flytter de første brukerne inn.

De sykehjemsansatte og brukerne gleder seg stort til flytte inn. Det gamle sykehjemmet, som ligger på andre siden av fylkesveien, ble åpnet i 1962 – og er på mange måter modent for utskifting.

Bladet Vesterålen fikk ei omvisning i det nye sykehjemmet 8. november, sammen formannskapsmedlemmene i Andøy. Det var avdelingsleder Lena Johannessen som sto for omvisninga.

– Her får vi det veldig flott. Vi gleder oss til å ta bygget i bruk, sa en fornøyd sykehjemssjef.

Fornøyde: Avdelingsleder ved Andøy sykehjem, Lena Johannessen, og fungerende rådmann Sveinung Ellingsen. Foto: Fredrik Sørensen
Koselig: God plass og trivelig oppholdsrom. Foto: Fredrik Sørensen
Moderne kjøkken: Kokkene får svært gode arbeidsforhold. Foto: Fredrik Sørensen
Rommene: Rommene er større enn ved det gamle sykehjemmet – ABBS. Foto: Fredrik Sørensen
Fra da kontrakten om bygging av nytt sykehjem på Åse ble signert, i formannskapssalen på Andenes. Fra venstre: Johnny Johansen som den gang var prosjektleder i Andøy kommune, Andreas Einejord som er daglig leder i Sortland Entreprenør, og Aleksander Gregersen, som er prosjektleder i Sortland Entreprenør. Foto: Fredrik Sørensen