Kjell Arne Finnesen i Sortland taekwondoklubb (t.v.) og Ken-Thomas Kvæl i Hadsel taekwondoklubb er stolte av å ha besøk av grandmaster Kim Ung Chol presidenten Ri Yong Son (t.h.) i det internasjonale taekwondoforbundet.
Kjell Arne Finnesen i Sortland taekwondoklubb (t.v.) og Ken-Thomas Kvæl i Hadsel taekwondoklubb er stolte av å ha besøk av grandmaster Kim Ung Chol presidenten Ri Yong Son (t.h.) i det internasjonale taekwondoforbundet. Foto: Inger Merete Elven

– Imponert over aktiviteten

SORTLAND: Presidenten i det internasjonale taekwondo-forbundet og grandmasteren som leder helgas storseminar på Sortland, er imponert og litt overrasket over det høye aktivitetsnivået idretten deres holder i Vesterålen.

Seint torsdag ettermiddag landet presidenten Ri Yong Son og grandmaster Kim Ung Chol i Vesterålen, etter at flyet deres ble forsinket i Oslo grunnet tungt snøfall. Dette er første gang de to sør-koreanerne besøker Norge.

– Hva er inntrykket så langt?

– Mye snø! Og her i Vesterålen var alt helt mørkt da vi kom i går. Vi så ingenting. I dag håper vi å se oss litt rundt i dagslys. I går fikk vi smake julemat: pinnekjøtt og akevitt, smiler presidenten.

Ansikt til ansikt

Hovedmålet hans er å bli kjent med alle medlemmene i forbundet. Ri Yong Son forteller at kommunikasjonen med det norske taekwondo-forbundet har vært begrenset i noen år. Etter at han tok over i rollen som president, har han et ønske om å bli personlig kjent med alle medlemsorganisasjonene – i alle landene.

– Jeg har hatt en del kontakt med Finnesen på e-post. Det er fint å få møte disse menneskene ansikt til ansikt. Jeg ønsker å skape vennskap mellom oss, sier han.

Mens presidenten står for det organisatoriske, er det grandmaster Kim Ung Chol som står for det sportslige gjennom hele helga. Nærmere bestemt leder han det internasjonale tekniske kurset og instruktørkurset som foregår på Sortland, med rundt 120 deltakere fra hele Norge, samt Finland og Grønland.

– Taekwondo ble født i Korea, så brødre og søstre should walk with the Koreans. Vi kjenner til filosofien, og de er heldige som får lære av en grandmaster. Samtidig kommer han ikke hit bare for å lære bort, men også for å lære noe av deltakerne på seminaret, forteller presidenten.

– Anerkjennelse

Sortland taekwondo-klubb og Hadsel taekwondo-klubb står sammen bak helgas arrangement. For Kjell Arne Finnesen og Ken-Thomas Kvæl som leder de lokale klubbene betyr det mye å ha sør-koreanerne på besøk.

– Dette er jo den høyeste kompetansen vi kan få tak i – i verden. Både teknisk, administrativt og markedsføringsmessig. Dette arrangementet vil taekwondo-miljøet i hele Norge snakke om i mange år etterpå. Å få dette hit er en anerkjennelse av at Vesterålen står sterkt i denne sammenhengen. Og dette er en mulighet til å kunne høyne nivået her enda mer, sier Kvæl.

– Vi har inntrykk av at aktivitetsnivået her er veldig høyt. Det er sjelden å ha så mange deltakere på et slikt seminar, og fra et så stort område. Det at taekwondo-miljøet i Norge og Vesterålen er så sterkt, var litt overraskende for oss. De virker å gjøre en fantastisk innsats, sier president Ri Yong Son.