Arkitektene Vis-a-Vis)
Arkitektene Vis-a-Vis)

Inge Berg er medeier i Hotell Richard With

Nordlaks-gründeren går inn på eiersida i det nye hotellet på Stokmarknes.

Det skriver Finansavisen, som refererer tilEstate Nyheter.

I fjor sto Kristian Eilertsen, Bård Sørensen, Lars Rask og Finn Harald Hokland bak det nye selskapet som begynte arbeidet med å bygge et nytt hotell på kaikanten i enden av Markedsgata, der det gamle Hurtigrute-lageret nå står.

Selskapet har kjøpt bygget fra Hurtigruten ASA, foruten nabotomta, som kommunen eide, og i vår kom Nordlaks-gründer Inge Berg inn i styret og kjøpte seg inn gjennom en emisjon.

I dag eier han 57 prosent av selskapet, ifølge Estate Nyheter.

Hotell Richard With er nå eid av Kristian Eilertsen, Brita Eilertsen, Bård Sørensen, Lars Rask og Finn Harald Hokland, foruten Berg.

Estate Nyheter oppgir at selskapet har 10 millioner kroner i aksjekapital.

– At Inge Berg har blitt med som eier og i styret viser jo at han har trua på dette og også interesse for å drive hotellprosjektet fremover, sier Eilertsen til nettstedet.

Målet er byggestart neste år. Det betyr at Stokmarknes kan få et nytt hotell til 300 millioner kroner i 2022, med én blå fløy og én i VDS-husets mer beskjedne farge, på henholdsvis seks og sju etasjer, og 180 rom, restaurant, kaffebar, spa-avdeling og mindre konferanse-lokaler. De store konferansene vil man samarbeide med Hurtigrutens Hus om.