Korona-oppdateringa fra Hadsel kommune søndag er oppløftende.

Ingen ny smitte i Hadsel

HADSEL: Søndagens hurtigtester og de endelige analysene av koronaprøvene tatt lørdag hadde alle samme svar, nemlig negativt.

Det opplyser Hadsel kommune i 18.30-tida søndag kveld.

I løpet av søndagen ble 50 personer testet på Melbu, deriblant med hurtigtest. Men det er først i løpet av mandagen de endelige svarene på disse prøvene kommer.

Likevel betyr de foreløpige resultatene at ingen av de 70 som ble testet i helgen så langt har fått påvist koronasmitte.

Antallet smittede registrert i Hadsel siden onsdag forblir derfor åtte.

Les også
To smitta i Hadsel
Les også
Testet positivt på Melbu

– Det er likevel ikke kontroll på utbruddet i Vesterålen, så det må fortsatt utvises forsiktighet, påpeker helse- og omsorgssjef Marion Celius.

Hun minner om den lokale forskriften som blant annet sier at det ikke er tillatt å ha besøk av flere enn to ut over egen husstand. I tillegg har regionens kommuneoverleger oppfordret alle arrangører til å revurdere gjennomføringen av sine arrangementer.

– I tillegg til å overholde forskrift og følge anbefalingene, minner vi om at det fremdeles er viktig å holde avstand, begrense sosial kontakt, holde god håndhygiene og være oppmerksom på sykdomssymptomer, skriver Hadsel kommune i ei pressemelding.

Les også
Innfører strenge tiltak i hele Vesterålen: Ikke lov med flere enn to gjester heime

– I morgen, mandag, er koronatelefonen åpen som vanlig fra 08.30 til 11.00, og fra 13.00 til 14.30. Testing foregår fremdeles på Melbu, og kommunen ber om at det kun er folk med symptomer som ringer for å avtale testing, heter det videre.