Glasskår: Slik så det ut inne i butikken til Smykkeskrinet på Myre tirsdag. Foto: Svein Arne Nilsen

Innbrudd i gullsmedbutikk: Dette sier politiinspektøren

ØKSNES: Smykker for «store verdier» stjålet på Myre. En mann skal ha blitt sett på sykkel.

– Politiet fikk melding omtrent klokken 03.00 natt til tirsdag om at det var et pågående innbrudd på butikken Smykkeskrinet på Myre i Øksnes kommune, skriver politiet i ei pressemelding.

– En mann ble observert i det han forlot butikken på en sykkel. Da politiet kom til stedet ble det klart at det var stjålet smykker for store verdier.

Politiet har startet etterforskning av innbruddet. De melder at de jobber med å sikre spor og avhøre vitner – og de ber om tips.

– En mann iført mørke klær og en stor jakke ble observert i det han forlot butikken på sykkel. Politiet ønsker å komme i kontakt med alle som har informasjon om denne saken, skriver politiet.

– Vi ber også om at de som har kameraovervåkning sjekker denne for å se om de har fanget opp noe på video. Dersom man han informasjon som politiet bør få ber vi om at du tar kontakt med politiet på telefonnummer 02800.

– Politiet ber også om at ukjent vitne som var i kontakt med politiets operasjonssentral litt etter klokken 03.00 tar kontakt, legger politiet til.

Ikke sett inne

Politiinspektør Per Erik Hagen utdyper til Bladet Vesterålen at den syklende personen ikke skal ha vært observert inne i butikken.

– Men han skal ha vært på tur bort i nær tilknytning til butikken, sier han.

– Blir det riktig å si at dere er på jakt etter ham?

– Ikke slik det er nå. Men vi er interessert i å komme i kontakt med ham, svarer Hagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hagen forteller at politiet er på stedet og jobber i skrivende stund.

– Vi har folk på stedet som driver med åstedsundersøkelser og vitneavhør. Vi er fortsatt veldig interessert i å høre fra alle som kan ha vært ute på natta – taxisjåfører, hjemmehjelp, alle som kan ha observert noe, sier politiinspektøren.

Usikre verdier

– Dere skriver at det er tatt «store verdier». Kan du si hvilken størrelsesorden det dreier seg om? Titusenkroners-klassen, hundretusenkroners-klassen?

– Nei. Vi har ikke verifisert summene det er snakk om. Men det skal være svært store verdier, sier Hagen.

Ellers har Hagen få detaljer å komme med i saken – nettopp fordi politiet fortsatt jobber på stedet.

Knust vindu: Butikkeierne til Smykkeskrinet ble nødt til å sette opp plastdekke etter innbruddet på Myre tirsdag. Foto: Svein Arne Nilsen
Les også
– Dette er den verste dagen jeg har hatt som butikkeier
Les også
Stor politiaksjon på Myre: Politiet sier ingenting