Malin Celius Oshaug er årets ildsjel i Nordland.
Malin Celius Oshaug er årets ildsjel i Nordland. Foto: Privat foto

– Jeg har ikke ord

HADSEL: Malin Celius Oshaug (23) fra Melbo Turnforening er Nordlands kandidat til årets ildsjelpris.

– Jeg så ikke dette komme i det hele tatt, sier Melbu-jenta til Bladet Vesterålen.

– Helt fantastisk! Utrolig koselig! er uttrykk ei svært overrakska Malin Celius Oshaug kommer på i farta for å beskrive nyheten.

Først kom det melding om at  hun var én av tre kandidater for Nordland, og så at hun var valgt ut som Nordland sin kandidat til ildsjelprisen.

Videre til semifinale

Dermed går Malin Celius Oshaug videre til semifinalen, og kan bli plukket ut som en av 5 unge ildsjeler som kjemper om tittelen under NRKs direktesending fra Idrettsgallaen på Lillehammer 9. januar 2016.

Malin har vært med på turn siden to-årsalderen. Siden hun var 12, har hun vært aktiv trener i Melbo Turnforening. Fire dager i uka er hun igymsalen, og gjerne også i helgene.

– Dette jeg brenner for

– Det er dette jeg brenner for, og det er et fantastisk miljø i Melbo Turnforening, sier Malin. Hun trener hovedsaklig ungdom fra 12-13-årsalderen og oppover.

Til helga skal hun følge Tonje Smalås til landsfinale i Bergen. Det blir spennende, sier hun.

Selv har Malin ikke vært konkurranseturner, men har steppet inn når noen måtte melde avbud. Således har hun deltatt såvel i kretsmesterskap som i NNM.

Barnehagelærer

Hun jobber fulltid i barnehage, samtidig som hun studerer for  å bli barnehagelærer. Småjentene på ett og tre år liker å være med på turntrening, så det er kjekt, synes Malin.

– Jeg må bare takke alle som synes jeg fortjener å være Nordland sin kandidat til ildsjelprisen. Det er ei stor ære, sier Malin Celius Oshaug.