Det blir fargerikt når «Jungelboken» inntar scenen på Stokmarknes.
Det blir fargerikt når «Jungelboken» inntar scenen på Stokmarknes. Foto: Riksteatret

Jungel-eventyr inntar Nesset

HADSEL: «Jungelboken» i musikalversjon gjester Stokmarknes.

Bak forestillinga som hadde nypremiere i Nydalen 4. september står Teater Innlandet i samarbeid med Riksteatret.

– For Riksteatret er de viktig å by på familieforestillinger som samler publikum på tvers av generasjoner, sier teatersjef Tom Remlov i et pressekriv.

– Å gå på teater er som å reise inn i en annen verden. Drømme seg bort i eventyr og magi, leve seg inn i en fremmed virkelighet, velge seg en bestevenn på scenen og bli med inn i historien. Denne høsten er det familiemusikalen «Jungelboken» som skal besøke landet med Riksteatret, forteller Remlov.

I forestillinga møter du den tøffe og uredde gutten Mowgli. Skjønt det lurer farer overalt. Tigeren Shere Khan har fått ferten av menneskeblod og er på jakt. Den sleipe slangen Kaa forsøker å hypnotisere Mowgli med vakker sang. Og hva er det den smågærne apekongen og flokken hans pønsker på? Jammen godt at panteren Bagheera og den bekymringsløse bjørnen Baloo passer på!

Å være en del av noe

– Vi mennesker trenger å være del av en flokk, høre til et sted, bli passet på av noen. Hvis ikke kan det gå skikkelig galt med oss, enten vi er barn eller voksne. Det er det «Jungelboken» handler om, og det er denne historien vi nå skal dele med publikum i Norge, sier Tom Remlov.

Det har vært laget et utall filmer og teateroppsetninger av «Jungelboken». Aller mest kjent er den klassiske Disney-versjonen. Når Teater Innlandet og Riksteatret forener krefter har en valgt en norsk musikalversjon skrevet av ringrevene Wayne McKnight og Arne Lindtner Næss, med Svein Gundersen som komponist.

Sprudlende!

– Dette er en versjon som flere ganger har vært oppført med stor suksess ved andre teatre, og mange av sangene er blitt kjente slagere. Nå er turen kommet til et publikum over hele landet, i ei oppsetning signert show-mannen Arvid Ones. Bli med inn i jungelen og se en sprudlende familiemusikal med humor, fart, spenning og fengende musikk! reklameres det.

I rollene finner du Lars Halvor Andreassen, Anne Bolette Stang Eng, Patrick Hilmar Ingvaldsen, Julia Küster, Sebastian Skytterud Myers, Thomas Jørstad Pettersen, Eigil Solberg Smørås og Ida Holten Worsøe.

Regissør for oppsetninga er Arvid Ones.