Det blir et spennende møte mellom Christine Kristoffersen Hansen (Tromsø/Andøy) og Katrine Strøm (Tromsø/Andøy). Møtet finner sted på Dverberg (Katrines hjembygd) for å feire Dverberg-premieren på hennes nye suksess-forestilling Mørkemodig.
Det blir et spennende møte mellom Christine Kristoffersen Hansen (Tromsø/Andøy) og Katrine Strøm (Tromsø/Andøy). Møtet finner sted på Dverberg (Katrines hjembygd) for å feire Dverberg-premieren på hennes nye suksess-forestilling Mørkemodig. Foto: Innsendt

Katrine Strøm feires med «teaterbad»

ANDØY: Katrine Strøm og hennes Mørkemodig er blitt en teatersuksess utenom det vanlige. Når forestillinga har Dverberg-premiere lørdag har den solgt smått utrolige 241 forestillinger i inn- og utland.

– Vi vil feire Katrine og hennes forestilling med et skikkelig «Teaterbad», og har invitert journalist og forfatter Christine Kristoffersen Hansen til Dverberg for å intervjue Katrine, sier Svein Spjelkavik.

Kristoffersen Hansen er tidligere kulturredaktør i Nordlys og har jobbet som reporter i Dagbladet. I disse dager er hun aktuell med sine tre første bøker på Agalaus forlag i Tromsø.

Landets fremste

Lørdag kommer hun til Dverberg for å intervjue Katrine Strøm.

– Vi andværinger tar kanskje Katrine litt for gitt. Vi vet at hun jobber hardt, og har levert en rekke teaterstykker de siste 10-15 årene. Men vi bør ta innover oss at hun er en av landets mest spennende scenekunstnere, og at hun har vært med på å prege barneteater her hjemme det siste tiåret, sier Spjelkavik.

– Hun har også reist verden rundt med sine stykker. Katrine har begeistret publikum i India, Russland, Mexico, Litauen, Finland, på Island og Færøyene. Hun ble tidenes yngste festspillkunstner allerede under FINN i 2008, og ble kåret til Årets scenekunstner i Norge samme år, før hun vant den prestisjetunge Gulsekken året etter. Iren Reppen headhuntet i sin tid Katrine til å etablere Hålogaland teaters første store barne- og ungdomssatsing Lille Hålogalnd teater. Hun har laget musikkvideo for Violet Road, med barn i alle rollene og skrevet filmmanus til kortfilmen Myrhull, bare for å nevne noe, sier Spjelkavik.

Snart 15 år med Katma

– I 2018 kan hun feire 15 år med sitt eget produksjonsselskap Katma. Gjennom dette selskapet har Katrine laget en rekke oppsiktsvekkende forestillinger for barn, men hun har også vært en mentor for unge scenekunstnere her i nord. Simone Grøtte er bare en av flere unge talenter som har fått drahjelp fra Katrine. Nå sist med danseforestillinga Glemt som ble den store snakkissen under sist utgave av Festspilllene i Nord-Norge.

– Vi tror det kan bli et spennende møte mellom de to Andøy-jentene, Christine og Katrine, og håper de som er opptatt av hvordan kunst lages vil møte opp for å få en sjelden titt inn bak kulissene, sier Svein Spjelkavik. (Pressemelding)