Turister: Illustrasjonsbilde. Foto: Tor Johannes Jensen

Kinesiske turister får ikke reise

Corona-viruset stopper reiseplanene for alle kinesiske pakkereise-turister, ifølge Visit Norway.

Fra og med mandag 27. januar er det blant annet innført utreisenekt for kinesiske turistgrupper til andre land. Det gjelder også reiser til Norge, melder organisasjonen.

Med andre ord må alle turistturer ut av Kina kanselleres inntil videre.

Dette gjøres for å sakke spredningen av det nye Corona-lungeviruset, som har sitt utspring i storbyen Wuhan i Kina.

– 85.000 i fjor

Per slutten av arbeidsdagen tirsdag, hadde ikke Visit Vesterålen oversikt over hvor mange kinesere som er ventet til denne regionen.

Visit Norway mener at Norge som helhet ser ut til å gå glipp av flere tusen kinesiske gjestedøgn.

– Vi har ingen eksakt oversikt over hvor mange kinesiske turister som framover ikke får reist på ferie til Norge. Ser vi på perioden mellom februar til mai i fjor var det 85.000 kinesiske gjestedøgn i Norge. Mer enn 46.000 av disse var i mai måned. Det er helt klart mange norske leverandører som vil merke at ingen kinesiske turister vil komme hit de neste ukene og kanskje månedene, sier Ingunn Sakshaug i Innovasjon Norge Reiseliv, i meldingen fra Visit Norway.

Ber om nåde

Den kinesiske reiseorganisasjonen CATS påpeker at kinesiske turoperatører nå risikerer å gå konkurs. Dermed ber organisasjonen om at reiselivsoperatører utenfor Kina lar kineserne avbestille uten ekstra utgifter.

Les også
– Hovedsesongen fra Kina over

– Ifølge CATS viser erfaringene med SARS fra 20 år tilbake at situasjonen kan vare frem til mai, når været blir varmt nok til å stanse viruset naturlig. I verste fall vil det derfor ikke være noen kinesiske gruppereiser ut fra Kina før i mai 2020, skriver Visit Norway.