Klassequizen fylkesfinalen: Isak Tangrand, Eirik Berglund og Julie Regine Pedersen, som også overbeviste i de innledende rundene. Foto: Kjell Pihlstrøm

Klassequizen i gang igjen

Tiendeklassingene er i gang med en helt ny runde av NRK Nordlands klassequiz. Først ut av skolene i vår region er Strønstad i Hadsel, da i samarbeid med Laupstad i Lofoten.

Programmet går på lufta 22. januar, og bare to dager etter disse sendes Lødingen skole. Så blir det et opphold fram til 13. februar før Stokmarknes sendes som den første av våre øvrige skoler. Deretter kommer resten som perler på snor i Nordland fram til Risøyhamn går på lufta 20. februar og programleder igjen reiser videre til Lofoten, Salten og Helgeland. I Troms er Borkenes skole sist ut av alle, på lufta den 4. mars.

Briljerte

I fjorårets fikk Myre høyest poengsum av alle i Nordland, da de som niende skole kvalifiserte seg til fylkesfinale. I fjor var Stokmarknes skole sist ut av alle i fylket, og svarte til 10 poeng. Slik delte to lag fra regionen på å briljere på tv i fylkesfinalene, som flotte representanter for Vesterålen. Det var Strandebarm skole fra Vestlandet som ble kåret som vinner av landsfinalen.

Årvisst

Siden 2003 har Klassequizen gått som landsdekkende konkurranse for tiendeklassinger. I år melder NRK om rekorddeltakelse, med 579 lag som kjemper om 36 finaleplasser i Oslo fram til april. Hvert lag består av tre elever med en reserve som ikke er aktivt med i konkurransen. På radio får laget fire spørsmålsrunder, hver med tre spørsmål. Høyest oppnåelige sum er 12 poeng.

Tv-show

Radiodelen av konkurransen avsluttes med en fylkesfinale. Herfra går to lag fra hvert fylke videre til nasjonale finalerunder. I fire innledende runder tas lagene for det tv-overførte finaleprogrammet ut. Den endelige finalen går 6. mai på NRK fjernsyn.