Trond Nygård i Polarkraft og Øystein Hjelle i Vesteraalens ser fram til lørdagen, og ønsker velkommen til Fishball hill.
Trond Nygård i Polarkraft og Øystein Hjelle i Vesteraalens ser fram til lørdagen, og ønsker velkommen til Fishball hill. Foto: Sverre Idar Lakså

– Kom til Fishball Hill

SORTLAND: – Vi skal være med å skape liv, og lover å levere stemning, men vi trenger hjelp fra folk. Dette blir et familiearrangement, sier Trond Nygård og Øystein Hjelle, som ser fram til å lage folkefest på Fishball Hill.

Under Arctic Race of Norway til helga skal Vesteraalens, Polarkraft og Sparebank1 Nord-Norge arrangere folkefest ved renseanlegget like oppunder Storvatnet. Bakkene fra ferista ved Munningsletta og opp til renseanlegget har de gitt navnet Fishball Hill.

– Det blir mat, aktiviteter og musikk. Vi skal rett og slett servere stemning, sier prosjektansvarlig for Fishball Hill, Øystein Hjelle i Vesteraalens.

– Nøkkelen for å lage den folkefesten vi ønsker, er at folk må være med. Ta på festlige kostymer, ta med flagg og vær med på folkefesten. Ikke alt skjer i sentrum, sier Trond Nygård.

Folkefesten starter samtidig med at veien stenger for trafikk. Parkering er det lagt opp til på Munningsletta, både på sørsida av veien hvor det er lagret grus, og på nordsida, på grusbanen og ved garasjene.

– Siden veien blir stengt, så blir det bare en liten spasertur opp bakken til renseanlegget, sier Nygård.

Han legger til at det også er fullt mulig å gå fra Vestmarka via Fjellheim og opp til renseanlegget.

Ved ferista på Munningsletta er det hengt opp et digert banner, hvor det ønskes velkommen til Fishball Hill.

– Det hadde jo vært artig om denne klatreetappen får dette tilnavnet, sier Hjelle.

Trond Nygård legger til at siden det blir to passeringer, kan man også komme et stykke ut i arrangementet.

– For de som vil få med seg starten i sentrum, er det fullt mulig å gå opp slik at man får med seg andre passering, sier Nygård.

– Siden bakken er ganske seig, går det ikke så fort heller, så her får man se syklistene ei stund. Det blir også rikelig plass til at alle kan finne seg sin egen plass langs veien. I sentrum forrige gang ble det så mye folk at mange ikke fikk sett særlig mye, sier Nygård.

Arrangørene har lagt ned mye arbeid i å gjøre arrangementet så unikt som mulig.

– Vi kjører egen livesending hele dagen, og han som skal gjøre intervjuene har fått egen Vesteraalens-mikrofon. Jeg tok en halvboks og skar ut et hull slik at mikrofonen passer inn, sier Hjelle.

– Det blir skikkelig bra, vi gleder oss. Nå håper vi bare at det kommer masse folk, sier Nygård og Hjelle.