Kommuneoverlege i Sortland: Mette Røkenes Foto: Christine Nevervik

Kommuneoverlegen har en beskjed til deg

SORTLAND: Mette Røkenes roser innbyggerne i Sortland.

– Det er gledelig å se at så mange er flinke til å teste seg. Med dette vil vi klare å fange opp eventuell smitte veldig raskt, sier kommuneoverlege i Sortland, Mette Røkenes.

Hun viser til at det for tiden er runder med forkjølelse.

– De som har symptomer er flinke til å ta kontakt for test. Vi har klart å unngå store utbrudd i Sortland, og dette er ikke bare tjuvflaks. Folk i kommunen er flinke til å overholde smittevernreglene, til å teste seg, til å holde seg heime når de er syke, og til å holde avstand, utdyper hun.

Røkenes har et viktig budskap:

– Dette må vi fortsette med, selv om vaksinering nå går raskere, og smittetallene går nedover. Folk i Sortland har vært kjempeflinke, og det setter vi stor pris på, slår hun fast.

– Forhåpentligvis kommer vi oss igjennom denne pandemien uten store utbrudd. Pandemien har skifta fase, og det går forhåpentligvis mot tider hvor vi kan være mer sosiale, reise og klemme igjen – nesten så man har glemt hvordan det var, sier Røkenes.

Hun oppfordrer sortlendingene til å ringe korona-telefonen hvis de har spørsmål eller er usikre på om de bør teste seg.

– Det er bedre å teste seg en gang for mye, enn en gang for lite, når man kjenner på en snufs, en host eller sår hals, sier Røkenes.