Bernhard Nordlund, Jonas Martinsen, Nichlas Wadel Bjerknes, Nikolai Bjørkmo, Markus Stoltz Sørvoll, Tony André Remme og Hans Arne Lydersen fotografert i forbindelse med at BM Entreprenør ble kåret til årets lærebedrift i OKAB region Nord.
Bernhard Nordlund, Jonas Martinsen, Nichlas Wadel Bjerknes, Nikolai Bjørkmo, Markus Stoltz Sørvoll, Tony André Remme og Hans Arne Lydersen fotografert i forbindelse med at BM Entreprenør ble kåret til årets lærebedrift i OKAB region Nord. Foto: Sverre Idar Lakså

Konkurrerer i landstoppen om å bli årets lærebedrift

SORTLAND: Bulldozer Maskinlag Entreprenør AS er én av seks kandidater til å bli årets lærebedrift 2019, på landsbasis. I 2019 ble firmaet årets lærebedrift i OKAB Region Nord.

Det varAnleggsmaskinen.no som meldte om nyheten først. Bulldozer Maskinlag Entreprenør får på messa Arctic Entrepreneur 2020 i januar vite om de blir årets lærebedrift 2019. De konkurrerer mot fem andre selskap om tittelen. Bulldozer Maskinlag har lang tradisjon for å ta inn lærlinger, og entreprenørselskapet har to ganger blitt kåret til beste lærebedrift i OKAB (Opplæringskontoret for anleggs- og bergfagene) region Nord.

– Bulldozer Maskinlag skal være en god bedrift å være lærling i. Jeg pleier å si at det skal være et varemerke å kunne si at du har vært lærling hos oss, sier faglig ansvarlig i Bulldozer Maskinlag Entreprenør AS, Hans-Arne Lydersen.

Han var selv lærling i 2012, og skryter av bedriften han jobber i.

Rollen som faglig ansvarlig deler Lydersen med Bernhard Nordlund, som også var lærling for noen år siden. De to sørger for at lærlingene har det bra, både på arbeid og på fritiden. Til Anleggsmaskinen.no forteller de om at lærlingene får ta del i aktitiviteter på fritida, både kun for lærlingene, og for hele bedriften, som blåturer, fjellturer og firmafester.

– Gjør noe rett

– Det er fantastisk artig å bli nominert, og det er jo et tegn på at vi gjør noe rett som lærebedrift, sier Lydersen.

Tony André Remme, Markus Stoltz Sørvoll, Jonas Martinsen og Nichlas Wadel Bjerknes er lærlinger i Bulldozer Maskinlag Entreprenør.
Tony André Remme, Markus Stoltz Sørvoll, Jonas Martinsen og Nichlas Wadel Bjerknes er lærlinger i Bulldozer Maskinlag Entreprenør.
Faglig ledere Bernhard Nordlund og Hans Arne Lydersen kunne stolt vise fram beviset på at de ble årets lærebedrift i OKAB region nord 2019. Nå kan de bli årets bedrift i hele landet.
Faglig ledere Bernhard Nordlund og Hans Arne Lydersen kunne stolt vise fram beviset på at de ble årets lærebedrift i OKAB region nord 2019. Nå kan de bli årets bedrift i hele landet.

– Det er en fantastisk bedrift. Som lærling blir du godt tatt vare på, og du får ansvar og det er lov å gjøre feil.

Totalt har konsernet åtte lærlinger, hvor det per nå er tre i entreprenørselskapet. To som OKAB-lærlinger og en som praktikant.

– Vi tar godt vare på lærlingene våre. De får tidlig ansvar og får være med på alt av arbeidsoppgaver, sier Lydersen.

Han sier at målet er at det til enhver tid skal gå ut to-tre lærlinger med fagbrev. De fleste får tilbud om jobb i selskapet etterpå.

– Det er en flott bedrift å jobbe i. Vi har det hyggelig på jobb, alle er organisert og vi har gode pensjonsordninger. Nå jobber vi også for å bli ISO-sertifisert, sier Lydersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Motivasjon for bransjen

Anleggsmaskinen.no skriver følgende om kåringa: Ved å kåre Årets lærebedrift ønsker Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) å premiere foretak som i særlig grad har utmerket seg i sitt arbeid med oppfølging av lærlinger og/eller lærekandidater. MEF håper at prisen kan bidra til å synliggjøre det viktige utdanningsarbeidet som gjøres av næringslivet, og at den vil inspirere og motivere bransjen som helhet.

Kåringen av Årets lærebedrift 2019 finner sted i januar på Arctic Entrepreneur 2020.

Opplæringskonsulent i OKAB, Truls Larsen, sier til Anleggsmaskinen.no at Bulldozer Maskinlag Entreprenør følger opp lærlingene sine svært godt.

– Lærlingene blir veldig inkludert. De er sammen med faglig leder og instruktør fra dag én, og de får prøve seg på nye ting hele tida. I tillegg til OKABs halvårsvurderinger, kjører bedriften egne jevnlige vurderinger, så de blir fulgt meget tett og godt opp. I tillegg har de jo denne ettårsprøven, som gjør at de står bedre rustet til å ta den ekte fagprøven. Dette har jeg ikke hørt noen andre bedrifter som gjør. Jeg vil også nevne at daglig leder alltid setter av tid til å være med på oppstartsmøter og oppfølgingsmøter som jeg har med lærlingene og faglig leder. Det setter jeg stor pris på. Bulldozer Maskinlag Entreprenør tar rett og slett veldig godt vare på lærlingene sine, sier Larsen til Anleggsmaskinen.no.