Smittet: Personer som reiste med fly fra Evenes fredag og lørdag har nå fått påvist koronaviruset. Foto: Tor Johannes Jensen

Korona på to Evenes-flyvninger i helga

Folkehelseinstituttet (FHI) melder at reisende på to Evenes-flyvninger de seneste dagene har fått påvist koronaviruset.

Ifølge FHI er det påvist koronasmitte hos person(er) som var om bord på et Norwegian-fly som tok av fra Evenes fredag 26. februar. Flyet reiste fra Evenes klokka 16.10, og landet i Oslo klokka 17.55. Flightnummer var DY365.

FHI opplyser videre at det er påvist koronasmitte hos person(er) som reiste med SAS fra Evenes lørdag 27. februar. Flyet tok av fra Evenes klokka 10.45, og landet i Oslo klokka 12.25. Flightnummer var SK4083.

Ifølge FHI offentliggjøres informasjon som dette dersom de ikke har informasjon om alle som kan ha blitt eksponert, og ikke kan gjennomføre vanlig smittesporing, og for å sikre rask offentliggjøring av offentlig kommunikasjon der mange kan ha blitt eksponert.

På reiser med plassreservasjon blir passasjerer som har sittet i nærheten av en person med bekreftet smitte kontaktet direkte av lokale helsemyndigheter. Disse passasjerene blir informert om videre oppfølging i forbindelse med smittesporing.

– Alle andre som har vært om bord på de spesifikke reisene oppfordres til å være oppmerksomme på egen helse og ta kontakt med helsetjenesten dersom de får symptomer på luftveisinfeksjon. Så lenge man ikke har symptomer, er ikke karantene nødvendig, ifølge FHI.