Stopp: Boeing stenger produksjonslinjen for blant annet P-8-flyene som følge av korona-situasjonen. Foto: Forsvaret

Stopper produksjon av P-8-fly

ANDØY: Ifølge Forsvarets Forum varsler Forsvarsdepartementet nå at den pågående korona-pandemien vil påvirke anskaffelser til Forsvaret. Deriblant nye P-8A Poseidon maritime patruljefly (MPA).

Det var Defense News som først meldte at våpen- og flyprodusenten Boeing stenger produksjonslinjen for blant annet P-8-flyene tirsdag. Norge har bestilt fem slike fly fra USA, som etter planen skal ankomme Norge i 2022 som erstatning for dagens Orion-flåte.

Overfor Forsvarets Forum bekrefter seniorrådgiver Marita Isaksen Wangberg i Forsvarsdepartementet at den pågående korona-pandemien vil få konsekvenser for forsvarsanskaffelser.

Det er likevel for tidlig å si hvilke anskaffelser som vil bli påvirket av pandemien som har spredt seg til store deler av verden, ifølge avisa.

– Utbruddet av koronavirus har forstyrret verdensøkonomien og globale kontraktkjeder. Det er utvilsomt at utbruddet også vil berøre investeringsprosjekter under Forsvarsdepartementet. Fullstendig oversikt over omfang og konsekvenser er det for tidlig å si noe om, skriver Wangberg i en e-post til Forsvarets Forum.