Harstad/Narvik lufthavn, Evenes. Foto: Tor Johannes Jensen

Korona-smittede har reist med fly til og fra Evenes

Ifølge Folkehelseinstituttet har flere personer som har vært smittet med koronaviruset reist med fly til og fra Evenes den seneste tida.

Det er registrert korona-smitte om bord på SAS-avgang SK4083, fra Evenes til Oslo 9. september, altså torsdag i forrige uke. Avgang fra Evenes var klokk1 10.40, og ankomst Oslo klokka 12.20.

Det er også registrert korona-smitte om bord på Flyr-avgang FS454, fra Oslo til Evenes søndag 5. september. Avgang fra Oslo var 18.55, og ankomst Evenes klokka 20.40.

Ifølge FHI offentliggjøres informasjon som dette dersom de ikke har informasjon om alle som kan ha blitt eksponert, og ikke kan gjennomføre vanlig smittesporing, og for å sikre rask offentliggjøring av offentlig kommunikasjon der mange kan ha blitt eksponert.

På reiser med plassreservasjon blir passasjerer som har sittet i nærheten av en person med bekreftet smitte kontaktet direkte av lokale helsemyndigheter. Disse passasjerene blir informert om videre oppfølging i forbindelse med smittesporing.

– Alle andre som har vært om bord på de spesifikke reisene oppfordres til å være oppmerksomme på egen helse og ta kontakt med helsetjenesten dersom de får symptomer på luftveisinfeksjon. Så lenge man ikke har symptomer, er ikke karantene nødvendig, ifølge FHI.