Smitte: Det var koronasmitte om bord på et Widerøe-fly fra Bodø, som landet på Skagen 16. september, altså torsdag i forrige uke. Foto: Christine Nevervik

Koronasmitte oppdaget på fly til Vesterålen og Evenes

Folkehelseinstituttet (FHI) melder at det er påvist smitte blant passasjerer som har reist med fly til Skagen og Evenes den seneste tida.

En av avgangene FHI nå rapporterer om, er Widerøes rute WF854, Bodø-Stokmarknes-Tromsø, 16. september. Avgang fra Bodø var 14.55, mellomlanding på Stokmarknes 15.30, og ankomst Tromsø 16.25.

FHI melder også om koronasmitte om bord på Norwegians rute DY369, fra Evenes til Oslo 13. september. Avgang fra Evenes var 20.05, og ankomst Oslo 21.50.

Det meldes også om koronasmitte om bord på Norwegians rute DY366, fra Oslo til Evenes 12. september. Avgang fra Oslo var 17.55, og ankomst Evenes 19.35.

Ifølge FHI offentliggjøres informasjon som dette dersom de ikke har informasjon om alle som kan ha blitt eksponert, og ikke kan gjennomføre vanlig smittesporing, og for å sikre rask offentliggjøring av offentlig kommunikasjon der mange kan ha blitt eksponert.

På reiser med plassreservasjon blir passasjerer som har sittet i nærheten av en person med bekreftet smitte kontaktet direkte av lokale helsemyndigheter. Disse passasjerene blir informert om videre oppfølging i forbindelse med smittesporing.

– Alle andre som har vært om bord på de spesifikke reisene oppfordres til å være oppmerksomme på egen helse og ta kontakt med helsetjenesten dersom de får symptomer på luftveisinfeksjon. Så lenge man ikke har symptomer, er ikke karantene nødvendig, ifølge FHI.