Smittet: Det meldes om koronasmitte på fly til og fra Evenes både 22 og 23. juni. Foto: Tor Johannes Jensen

Koronasmitte på flere Evenes-flyvninger

Det meldes om koronasmitte på fly til og fra Evenes både 22 og 23. juni.

Det går fram av Folkehelseinstituttets oppdaterte oversikt mandag.

På lista over avganger der personer med bekreftet Covid-19-smitte har vært om bord finner vi flyvningen med Widerøe fra Bergen 23. juni, med ankomst Evenes lufthavn klokka 13.15. Dette flyet mellomlandet i Trondheim.

I tillegg er det bekreftet korona-smitte på flyturen fra Evenes til Oslo 23. juni, med avgang klokka 10.45 og ankomst klokka 12.25.

Også på en flytur fra Oslo til Evenes dagen før, 22. juni, er det bekreftet smitte. Dette flyet tok av fra Oslo 8.40, og var forventet å lande på Evenes klokka 10.15.

Folkehelseinstituttet får varsler om personer med påvist Covid-19 som har reist med offentlig transport, og offentliggjør informasjon om tid og sted for avganger der personer som er smittet har vært om bord.

Informasjonen blir offentliggjort i de tilfeller man ikke har informasjon om alle som kan ha blitt eksponert og ikke kan gjennomføre vanlig smittesporing. Det er for å sikre rask offentliggjøring av offentlig kommunikasjon der mange kan ha blitt eksponert, heter det på FHIs nettsider.