Lillehytta: Vesterålen Turlag har endret bookingordningen slik at du kan planlegge mørketidsturer til hyttene våre allerede nå. Her fra Lillehytta på Snytindhytta. Foto: Trond Løkke

Koronatiltak: Nå må du booke hele hytta

Som følge av nasjonale smittevernråd, endrer nå Vesterålen Turlag booking av hytter fra sengebooking til booking av hele hytter, skriver laget i ei pressemelding.

– Det siste halve året har alle gjester måttet booke seng på forhånd, og det har kun vært et begrenset antall senger tilgjengelig på turlagets hytter. Men for å ivareta nye nasjonale smittevernråd, er det fra og med i dag kun mulig å booke hele hytter denne vintersesongen. På den måten har gjester enda bedre kontroll på hvem de omgås ved besøk på våre hytter, opplyser styreleder Trond Løkke.

– Hovedhytter og sikringshytter leies ut hver for seg, og eksklusivt for den eller de som booker hytta. Vi håper denne eksklusiviteten gjør det enda mer interessant å dra på en av hyttene våre, og den som booker bestemmer sjøl hvem som skal være med i gruppa, forteller Løkke.

– De nasjonale og eventuelt regionale rådene vil avgjøre hvor mange det er aktuelt å ta med seg, og således må den som booker hytta avgjøre om det er greit å ta med seg nære eller fjerne venner ut fra de til enhver tid gjeldende smittevernrådene. Slik man må gjøre om man samles i eget hjem, fortsetter Løkke.

Dessverre er badstuene ennå stengte for å unngå smitte mellom grupper som bor på hver sine hytter. Erfaringer fra et par foreninger som har hatt eksklusiv hytteutleie i hele år tilsier at dette har vært populært og verdsatt av de besøkende.

– Det har vært arbeidssomt å legge til rette for godt smittevern på hyttene og klargjøre bookingordningen, men vi håper at dette grepet gjør det mer interessant å besøke våre hytter i vinter, sier Trond Løkke i pressemeldinga.