Korpsene kom gjennom Markedsgata lørdag formiddag.
Korpsene kom gjennom Markedsgata lørdag formiddag. Foto: Idar Ovesen

Korpsene løs på Stokmarknes

HADSEL: Det skal godt gjøres å slippe unna korpstoner på Stokmarknes denne helga.

Regionstevnet ble åpnet lørdag formiddag på torget på Stokmarknes. 15 korps spilte i lag på «Den norske løve», dirigert av Stokmarknes Musikkforenings Stine Sivertsen.

Det låt taktfast som bare det. Og de 15 korpsene vil la seg høre i løpet av helga, til glede for fastboende og besøkende. 

Styreleder for Norges Musikkorps Forbund avdeling Nord-Norge, Bjørn Inge Berg, fortok den offisielle åpninga av regionstevnet, som samler rundt 400 korpsmusikanter fra nord.

– Det er en del år siden de fleste av oss spilte i skolekorps, men det er den samme nervøsiteten, den samme stemninga, hilste Berg, som kommer fra Lofoten.

Ja, stemninga er fin, og været kunne absolutt vært verre. Lett regn og vindstille går godt an, synes folk vi pratet med, skjønt det kunne vært noen flere varmegrader i lufta.

Jeg satte lapp på døra, smiler Vigdis Ebeltoft, som måtte få med seg åpninga. Hun har for øvrig spilt med Stokmarknes musikkforening fra 1972 helt fram til i fjor.
Jeg satte lapp på døra, smiler Vigdis Ebeltoft, som måtte få med seg åpninga. Hun har for øvrig spilt med Stokmarknes musikkforening fra 1972 helt fram til i fjor. Foto: Idar Ovesen
Oddmund Finnseth (f.v.), Freydis Finnseth Jensen og Ove Eirik Jenssen gleder seg over å høre mye fin korpsmusikk.
Oddmund Finnseth (f.v.), Freydis Finnseth Jensen og Ove Eirik Jenssen gleder seg over å høre mye fin korpsmusikk. Foto: Idar Ovesen
Vertskorpset spiller «Old Panama».
Vertskorpset spiller «Old Panama». Foto: Idar Ovesen
Litt vått ble det for musikantene.
Litt vått ble det for musikantene. Foto: Idar Ovesen
Regionstevnet setter Stokmarknes’ i musikkens tegn denne helga.
Regionstevnet setter Stokmarknes’ i musikkens tegn denne helga. Foto: Idar Ovesen
Musikantene holder takten i sine fine uniformer.
Musikantene holder takten i sine fine uniformer. Foto: Idar Ovesen
De hadde ikke øvet sammen, men Stine Sivertsen dirigerte alle korpsene i fellesnummeret «Den norkle løve».
De hadde ikke øvet sammen, men Stine Sivertsen dirigerte alle korpsene i fellesnummeret «Den norkle løve». Foto: Idar Ovesen

Men korpstonene kommer til å høres uansett.

– Kos dere på stevnet, oppfordret Bjørn Inge Berg musikanter og tilhørere. Lørdag skulle det være punktkonserter rundt om på Stokmarknes.

Se bildene ved å trykke på pila til høyre på bildet.