Her fra nyåpningen i søndre del av Sortland sentrum i 2017.
Her fra nyåpningen i søndre del av Sortland sentrum i 2017. Foto: Sverre Idar Lakså

Kubehus har gått konkurs

SORTLAND: Kubehus AS og tre underselskap har slått seg konkurs.

Onsdag denne uka ble det registrert konkursbo både for hovedselskapet, og for underselskapene Kubehus Eiendom AS, Kubehus Interior AS og Kubehus Recruitment AS.

Krav i boet meldes til bostyreren, advokat Kjartan Kjærvik, innen 18. september. Første skiftesamling blir holdt 30. september i Vesterålen tingrett.

Kubehus-selskapene drev blant annet med husbygging, eiendom, møbelsalg, og utleie av personell til det norske arbeidsmarkedet.

Hovedselskapet ble stiftet i 2015, og firmaet har solgt møbler på Sortland i flere år. I 2017 flyttet Kubehus inn i nye lokaler ved siden av bowlinghallen på Sortland. Det varte imidlertid ikke.

Underselskapet Kubehus Recruitment ble opprettet i 2017, mens Kubehus Eiendom og Kubehus Interior ble opprettet i 2018.

I 2018 kom Kubehus i medienes søkelys da selskapet havnet i konflikt med Roger Gullholm – som selv hadde sittet som styreleder en stund. Gullholm kom med anklager om massevis av mangler med byggingen av huset som firmaet skulle bygge for ham. Firmaet la en del av ansvaret på Gullholm selv, og vurderte å saksøke ham.

Kubehus AS gikk med gradvis større underskudd fra og med 2015 til og med 2017, med et årsresultat på 691 000 kroner i minus i 2017.