Virtuell: Ensemble Blå stiller til konsert fra hver sin stue – inn i din stue. Foto: Øystein Lunde Ingvaldsen

Kulturfabrikken blir virtuell

SORTLAND: I ei tid der folk ikke kan samles, tar Kulturfabrikken med sine arrangementer inn i stua til folk.

– Den virtuelle Kulturfabrikken vil eksistere så lenge Kulturfabrikken er lukket og vi ikke har lov til å gjøre det vi gjør best, nemlig å samle folk. Den Virtuelle Kulturfabrikken skal fylles med innhold som man ellers til vanlig finner på Kulturfabrikken, som for eksempel eventyrstund på biblioteket, konserter og foredrag, og en virtuell Lønningsquiz, skriver produsent Sigrun Tara Øverland i ei pressemelding.

– Kultur er viktigere er noen sinne, og derfor ønsker vi å gi et tilbud så langt vi klarer, samtidig som vi følger Folkehelseinstituttets anbefalinger, sier direktør på Kulturfabrikken, Tone Toften.

Ensemble Blå først ut

Fredag 20. mars lanseres første virtuelle arrangement, som blir en minikonsert med Ensemble blå og deres Hilsen Terje Nilsen-konsert.

– Den skulle vært spilt på både Lamarktunet fredag formiddag, samt Kulturfabrikken fredag kveld og Vinterfestuka lørdag. Konserten skulle egentlig vært med fullt band og mange folk på scenen, men i kveld får vi en versjon med tre stykker i hver sine stuer.

Terje Nilsen er en av Nord-Norges mest anerkjente musikere og låtskrivere, kjent for låter som «Mjelle» og «Blå ballade». Låtene spenner fra melankolske kjærlighetssanger og rølpete viser til barnesanger for både barn og voksne.

Konserten «Hilsen Terje Nilsen» under Sortland jazzfestival 2019 ble en stor suksess med utsolgt konsert, ekstraoppsetning og strålende tilbakemeldinger fra et svært begeistret publikum. Nå får du høre en kammerversjon med distriktsmusikerne i Ensemble Blå live i din egen stue. Konserten markerer også at det er akkurat ett år siden Terje Nilsens bortgang.