Kvinne følger etter kvinne

Denne dama overtar stillinga etter Tone Vangen, på permanent basis.

Heidi Kløkstad er utnevnt til stillingen som politimester i Nordland politidistrikt etter Tone Vangen, som ble utnevnt til beredskapsdirektør i Politidirektoratet. Kløkstad har fungert i stillingen siden januar 2020, og har i perioden hatt permisjon fra sin stilling som visepolitimester i samme distrikt.

Kløkstad har jobbet i politiet siden 1995, og har blant annet jobbet som politiadvokat og påtaleleder i tidligere Salten politidistrikt, og som høgskolelektor ved Politihøgskolens avdeling Bodø. I tillegg har hun vært visepolitimester i Nordland politidistrikt i perioden 2016-2020, og styreleder ved Politihøgskolen fra 2011-2018. Kløkstad er utdannet cand.jur fra Universitetet i Tromsø og har i tillegg deltatt på flere lederutviklingskurs de siste årene i regi av PHS, POD og College of policing i England.

– Jeg er svært glad for at Heidi Kløkstad er utnevnt til stillingen som politimester i Nordland. Hun kjenner politiets rolle, oppgaver og organisering godt gjennom sin tid i politiet. Hun har lang og relevant erfaring, ikke minst fra perioden som visepolitimester og som fungerende politimester det siste året. Jeg ser fram mot et fortsatt tett og godt samarbeid med Kløkstad videre, kommenterer politidirektør Benedicte Bjørnland.

– Jeg ser fram til å fortsette arbeidet med å lede og utvikle Nordland politidistrikt, og jeg er så heldig å ha med meg svært dyktige medarbeidere på laget. Sammen skal vi jobbe for at Nordland også i framtiden skal være et trygt og godt sted å bo og ferdes i, kommenterer påtroppende politimester Heidi Kløkstad.

Når Kløkstad trer inn i rollen som politimester på fast basis, betyr det at stillingen hun har permisjon fra vil lyses ut. Rekrutteringen av ny visepolitimester til Nordland politidistrikt vil starte om kort tid, heter det i ei pressemelding.