Samlagsleder Torfinn R. Johnsen tror flere lokale skyttere kan gjøre det bra under Landsskytterstevnet på Evjemoen 2.-9. august. – Men vi kan ikke forvente like mange finaleplasser som i fjor, sier han. Johnsen er selv en av finalekandidatene. Under LS i fjor i Stjørdal ble det finale både på banen og felten.
Samlagsleder Torfinn R. Johnsen tror flere lokale skyttere kan gjøre det bra under Landsskytterstevnet på Evjemoen 2.-9. august. – Men vi kan ikke forvente like mange finaleplasser som i fjor, sier han. Johnsen er selv en av finalekandidatene. Under LS i fjor i Stjørdal ble det finale både på banen og felten. Foto: Per-Einar Johannessen

Landsskytterstevnet på Evjemoen 2.-9. august: – Vanskelig å kopiere 11 finaler

BØ: Under Landsskytterstevnet (LS) i Stjørdal i fjor fikk Vesterålen hele 11 finaleplasser. Det skjer neppe under LS på Evjemoen 2.-9. august.

– Fjorårets LS var meget bra for vesterålsskytterne. Det ble 11 finaleplasser og en historisk god plassering i samlagskytingen for seniorer. Med færre lokale deltagere i år kan vi ikke forvente like mange gode resultater, men det er flere som kan hevde seg på en god dag, forteller Torfinn R. Johnsen, leder for Vesterålen skyttersamlag.

Her er samlaglederens vurdering av sjansene til vesterålsskytterne, inkludert seg selv:

– Blant veteranene kan både Eilif Andersen (klasse V73) og Will-Arne Jakobsen (klasse V65), begge fra Sortland skytterlag, skyte seg til finaler hvis de har dagen.

– Henning Bakkejord-Johnsen fra Bø er eneste ungdomsskytter fra Vesterålen som er med i LS denne gangen. Henning, som er første års juniorskytter, har bare noen få gode resultater i år. Han må derfor prestere opp mot sitt beste for nå finale.

– I klasse 2 blant seniorene kan årets nordnorske mester, Elin Mortensen fra Andenes, skyte seg til finaler hvis hun presterer bra under innledende skyting.

– I klasse 3-5 har vi flere finalekandidater. Frode Sæther fra Andenes skjøt seg til feltfinale i fjor og kan gjøre det igjen hvis alt klaffer i løypa. Erlend Burø Sæther var Vesterålens beste skytter på feltskytingen i fjor, og han er også i år en klar finalekandidat på felten.

– Både jeg og Lars Bakkejord-Johnsen er også finalekandidater på årets feltskyting. Vi hadde begge finaleplasser i fjorårets LS.

– På stangskyting har ikke jeg fått konkurrert like mye i år, men ble nummer to i nordnorsk mesterskap (NNM) og har fått trent bra. Nivået er imidlertid høyt og jeg må skyte på mitt beste for å bli en av de 16 som får skyte finale.

Banen

På baneskytingen i klasse 3-5 har samlagslederen mest tro på de yngste skytterne.

– Både Erlend Sæther og Lars Bakkejord-Johnsen har vært mest stabil i år og kan skyte seg til finaleplass på banen, sier Johnsen.

Vesterålen vant noe overraskende samlagskytingen under NNM og kan gjøre det bra også i LS.

– Men da må alle skyte opp mot sitt beste. Før LS er det oppkjøring med norgescup der de fleste av vesterålsskytterne deltar. Her må formen prikkes inn hvis man skal lykkes i LS, forteller Johnsen.

11 vesterålsskyttere deltar i LS. Det var opprinnelig 12, men Torben Knudsen fra Melbo har vært nødt til å trekke seg på grunn av sykdom.

LS 2018

Her er de beste resultatene for vesterålsskytterne under LS i Stjørdal i fjor:

Bane:

Klasse 2:

64. Tor Hugo Ekran, Tretinddalen 333 (241 i innledende og 92 i finalen),

Klasse 3-5:

168. Torfinn R. Johnsen, Bø 339 (240 poeng i innledende og 99 poeng i finalen)

232. Tor-Erik Iversen, Sortland 337 (239 poeng i innledende og 98 poeng i finalen)

Klasse eldre rekrutt:

60. Henning Bakkejord-Johnsen, Bø 348 (249 poeng i innledende og 99 poeng i finalen)

Klasse eldre junior:

6. Lars Bakkejord-Johnsen, Bø 343 (244 poeng i innledende og 99 poeng i finalen).

Klasse V73:

44. Eilif Andersen, Sortland 348 (249 poeng i innledende og 99 poeng i finalen)

Samlagskyting senior:

Vesterålen med 19. plass med 384 poeng og det er den beste samlagsplasseringen seniorene har hatt noensinne i et LS. For Vesterålen skjøt Torfinn R. Johnsen (Bø) 94 poeng, Tor-Erik Iversen (Sortland) 94 poeng, Lars Bakkejord-Johnsen (Bø) 96 poeng og Erlend Burø Sæther (Andenes) 100 poeng.

Felt:

Klasse 3-5:

105. Erlend Burø Sæther, Andenes 41/3 (30 treff i innledende og 11/3 i finalen)

226. Torfinn R. Johnsen, Bø 38/5 (30 treff i innledende og 8/5 i finalen)

249. Frode Sæther, Andenes (29 treff i innledende og 8/4 i finalen)

Klasse eldre rekrutt:

31. Henning Bakkejord-Johnsen, Bø 42/7 (30 treff i innledende og 12/7 i finalen)

Klasse eldre junior:

6. Lars Bakkejord-Johnsen, Bø 40/5 (28 treff i innledende og 12/5 i finalen).