Det må legges membran på Selnesbrua før ny asfalt kan legges og brua er endelig ferdig. Mens arbeidet pågår er det kun ett kjørefelt som kan benyttes, og trafikken lysreguleres.
Det må legges membran på Selnesbrua før ny asfalt kan legges og brua er endelig ferdig. Mens arbeidet pågår er det kun ett kjørefelt som kan benyttes, og trafikken lysreguleres. Foto: Sverre Idar Lakså

Legger membran på Selnesbrua

SORTLAND: Grunnet været i fjor høst rakk ikke entreprenøren å legge membran på den nye Selnesbrua, men nå skal membran legges, og derfor må asfalten som ble lagt i fjor skrapes vekk.

I fjor ble det bygd ny bru over Selneselva nord om Sortland. Brua var ferdigstilt seint i fjor høst, men for de som ikke kjenner til byggeprosessene rundt ei slik bru var det nok lett å tro at brua var heilt ferdig.

– Det ble så mye dårlig vær da membranen skulle legges, at det heller ble lagt et midlertidig asfaltdekke, forteller byggeleder Odd Magne Rognan i Statens vegvesen til Bladet Vesterålen.

Han sier at først skal det midlertidige dekket fjernes, så skal membran legges, før det på ny kan legges asfalt igjen. Mens arbeidet pågår er kun ett kjørefelt i bruk, og trafikken styres med lysregulering. Derfor bør bilister beregne noen minutter til å vente før brua kan passeres.

– Vi regner med å være ferdig enten onsdag kveld eller torsdag formiddag denne uka, sier Rognan til Bladet Vesterålen.