Ansvarlig redaktør Rayner Skare Lind og radioveteranene Anne Julie Enoksen og Sverre Tåga, synes det er vemodig at Radio Melbu legger ned.
Ansvarlig redaktør Rayner Skare Lind og radioveteranene Anne Julie Enoksen og Sverre Tåga, synes det er vemodig at Radio Melbu legger ned. Foto: Privat

Legger ned etter 35 år

HADSEL: – Det er vemodig, og samtidig trist. men vi har innsett at vi ikke kan drive lengre og vi stenger frekvensene 1. desember i år.

Det sier radioveteran Sverre Tåga i Radio Melbu. Med over 30 års erfaring i bransjen synes han det er vemodig at nærradioen ikke tjener nok penger til å kunne fortsette med sendinger.

– Sviktende inntekter og manglende mulighet for investering i nytt og nødvendig utstyr er hovedårsaken til at radioen nå velger å legge ned, sier Tåga, som har vært ansvarlig redaktør i radioen i 11 år og ser på Radio Melbu som sitt hjertebarn.

På 1980- og 1990-tallet var lokalradio veldig populært landet over. Men ifølge Tåga har ikke nærradiobransjen lyktes med å følge den trenden som blomstret opp, med et sterkt antall økende kanaler både på TV og radio.

– Vi har mange dyktige medarbeidere, men å stå imot de store aktørene har vist seg å bli for tøft for oss. Mediebransjen vokser fort og det er mange som har langt mer ressurser å rutte med en det vi har, legger han til.

Ryddig avsluttning

Togå ønsker en ryddig avrunding på Radio Melbus historie. Selv om siste sending blir er unnagjort i slutten av november, så er vi ikke ferdig der.

– Vi skal rydde opp etter oss, både med de pengen vi har utestående og det vi er skyldig. Og så regner jeg med det er endel andre administrative oppgaver som skal gjøres før vi kan anse oss for helt avsluttet, sier han.