Regn i vente: Regn og kanskje sludd til helga. (Illustrasjonsbilde) Foto: Hilde Jørgensen

Lei av regnet? Meteorologen har dårlig nytt. – Og det kan ende i sludd på 17. mai

Et lavtrykk som ligger utenfor kysten de kommende dagene, gjør været fuktig. Et høytrykk søndag lager kald vind fra nord.

– Selv om det blir litt opphold torsdag på dagen blir det regn utpå og mye mer på kvelden, sier meteorolog Iselin Skjervagen ved Værslinga i Tromsø.

Lavtrykket presser på også fredag, og gir mye regn hele dagen.

Snø søndag

Lørdag blir det oppholdsvær og enkelte regnbyer.

– Det blir ikke kjempefint vær lørdag, heller ikke søndag. Da blir det kjøligere med nedbør fra nordvest. Søndagen starter med regn og kan ende med sludd på kvelden i lavlandet og snø i fjellet, sier Skjervagen.

Høytrykket søndag gir kjøligere vær mellom 3 til 5 grader. Flytter det seg litt nordover kan det bli oppholdsvær. Men slik det ser ut onsdag blir det litt nedbør og mellom 4–6 grader.

– Kan hende folk våkner med hvitt på plenen 17. mai. Det forsvinner fort, men at det blir kjølig er ganske sikkert, sier hun.

Først rundt 20. mai ser det ut som det blir varmere, en varme som starter i sør, så det tar noen dager før den kommer til Vesterålen. Det blir med andre ord regn og kjøligere, kanskje litt sludd og snø i høyere strøk, før mer vårligere vær tar tak, ifølge meteorologen.

– Jeg tror egentlig ikke det blir så mye snø, den smelter iallfall fort. Følg med på veimeldinger angående føre på veien, sier hun.