Tabletter: Dette tablett-brettet ble funnet ved inngangen til Vesterålshallen på Melbu i slutten av oktober. Foto: Tipser

Livsfarlige tabletter i omløp, funnet i Vesterålen

VESTERÅLEN: Politiet har denne uka gjort beslag av tablettene Ksalol både i Vesterålen, Lofoten og Salten. Men det ble funnet tablett-brett i Vesterålen for flere uker siden.

Det er politiet i Nordland som opplyser om beslag i ei pressemelding torsdag.

Tablettene er av samme type som ble beslaglagt i Tromsø i forbindelse med tre nylige overdosedødsfall.

Bladet Vesterålen er kjent med at det ble funnet emballasje for tablettene utenfor Vesterålshallen på Melbu i slutten av oktober.

– Vi har grunn til å tro at dette dopet er spredt rundt om i Nordland og vil advare på det sterkeste mot å innta det. Tablettene er livsfarlige, sier Finn Erik Rødsand, leder for Felles enhet for forebygging, etterretning og etterforskning, Nordland politidistrikt.

Bladet Vesterålen har vært i kontakt med folk som sier at denne typen tabletter er et stort og utbredt problem i Vesterålen.

Les også
1.700 piller beslaglagt i Harstad

Ksalol har virkestoffet alprazolam, som også er virkestoff i tablettene Xanor og Xanax.

Det er et angstdempende og beroligende legemiddel i gruppen benzodiazepiner, ifølge Ung.no.

Dersom man ikke er vant til stoffet, eller tar større mengder enn anbefalt, vil det ha en hovedsakelig sløvende effekt, som kan gjøre brukeren fjern og ustø, og kritikkløs. I ettertid kan man ha vansker med å huske ting som skjedde så lenge den hadde effekt.

Stoffet kan være sterkt avhengighetsskapende, ifølge Ung.no.

Ifølge snl.no bør ikke benzodiazepiner skrives ut til personer som misbruker eller har misbrukt rusmidler.