Ordfører Atle Andersen (Ap) og fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp). (Alle
Ordfører Atle Andersen (Ap) og fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp). (Alle Foto: Evguenia Skjeie

Lødingen er trafikksikker

LØDINGEN: Fredag ble Lødingen offisielt godkjent trafikksikker kommune. – Jeg er veldig stolt. Dette har vi jobbet for helt siden vi vant valget i 2015, sier ordfører Atle Andersen (Ap) til Bladet Vesterålen.

Godkjenninga ble høytidelig feiret på kommunehuset i Lødingen fredag, og fylkesråd for samferdsel, Svein Eggesvik (Sp) sto for den offisielle godkjenninga av kommunen.

– Han skrøt av det arbeidet som er lagt ned for å få kommunen godkjent, forteller ordfører Atle Andersen (Ap) til Bladet Vesterålen.

Andersen sier det er et stort arbeid som ligger bak denne godkjenninga.

– Alle kommunens enheter, og da spesielt skolene, barnehagene og kommunehuset har vært nøye gjennomgått. Det er også gjort stor innsats ute på skolene og i barnehagene når det gjelder holdningsskapende arbeid og sikker ferdsel i trafikken, sier Andersen.

Andersen sier han er stolt over at kommunen endelig er godkjent som trafikksikker.

Fylkesråd Svein Eggesvik (Sp) var på plass for å overrekke diplomet som viser at Lødingen er blitt trafikksikker kommune.
Fylkesråd Svein Eggesvik (Sp) var på plass for å overrekke diplomet som viser at Lødingen er blitt trafikksikker kommune.
Representanter for skolene og barnehagene i Lødingen viser stolt fram trafikksikker-skiltene.
Representanter for skolene og barnehagene i Lødingen viser stolt fram trafikksikker-skiltene.

– Dette var noe av det aller første som vi tok tak i etter valget i 2015, da vi vant valget, forteller Andersen.

Lødingen er kommune nummer 14 i Nordland som får denne godkjenninga.

– Vi fikk godkjent trafikksikkerhetsplanen for kommunen for et og et halvt år siden. Den er sentral i denne godkjenninga. Her ligger planene for hvordan det skal jobbes med trafikksikkerhet både i skolene og barnehagene, og på de forskjellige kommunale avdelingene rundt om, forklarer Andersen.

Han sier trafikksikkerhet også er tema når arbeidsmiljøutvalget samles.

– Det er helheten i trafikksikkerhetsarbeidet som nå belønnes, og det er vi alle veldig fornøyd med. Godkjenninga som trafikksikker kommune er et tydelig bevis på at vi tar trafikksikkerhet på høyeste alvor i Lødingen, sier Andersen.