Lyse Netter er det niende bandet som er klar for Herlig Høst.
Lyse Netter er det niende bandet som er klar for Herlig Høst. Foto: Innsendt

Lyse Netter til Herlig Høst

HADSEL: Lyse Netter lanserer EP og kommer til Herlig Høst.

– Dette er fantastisk nordnorsk pop, Lyse Netter spiller musikk som man blir glad i forteller John Arne Mathiesen, som trekker i trådene bak Herlig-Høst-arrangementet. 

Lofotbandet Lyse Netter ble braklansert med debutsingelen «Prøva igjen» våren 2017. Låten gikk rett inn på spillelistene til NRK P1 og P3, og ble av den daværende P3-sjefen Mats Borch Bugge hyllet som «Nordlandsindie på sitt mest dansbare».

Siden den gang har bandet rukket å slippe fem singler, gjort en rekke festivaljobber på bl.a. Trevarefest, Trænafestivalen og Høllafæst, spilt sin første TV- opptreden, hatt flere utgivelser spillelistet på nasjonal radio og gjort ferdig sin første lengre utgivelse. 

Debut-EPen, som har fått navnet «Alt som går opp», består av et knippe friske og velproduserte poplåter, som tematisk omhandler både de fine, men også vanskelige prosessene man går igjennom når man er i ferd med å gå inn i et forhold som man ikke er helt trygg på at tar deg i riktig retning. Den første smakebiten fra EPen, «Vi lar aldri sola gå ned», har vært en av de mest spilte norske låtene på radio sommeren 2019 og går fortsatt i tung rotasjon på både NRK P1 og P3.

Musikalsk manøvrerer Lyse Netter seg gjennom et moderne og stramt poplandskap, som både nikker til popyndlinger som The 1975 og Troye Sivan, toneangivende 80-tallspop som Prefab Sprout og The Cure med tydelige referanser til nyere RnB og Hip Hip-produksjoner. Samtidig holder det nære nordnorske tekstuniverset oss godt plassert innenfor nordlig breddegrad. For det er i et sommerlandskap Lyse Netter trives aller best. De dagene som aldri tar slutt, som fyller deg med energi og som du savner resten av året.

Med ni band på scenen er Herlig Høst komplett, dette blir en fest og musikalske opplevelser på rekke og rad forteller John Arne Mathiesen.