Nominert: Mathilde Kristine Eilertsen (23) er nominert til SpareBank 1 Nord-Norges representantskap. Foto: Innsendt

Mathilde nominert til prestisjeverv

ANDØY: Mathilde Kristine Eilertsen (23) fra Andenes konkurrerer med fem andre om å få plass i SpareBank 1 Nord-Norges øverste organ. – Jeg håper at folk har lyst til å stemme på meg, sier hun.

Eilertsen er 23 år og ekte andværing, oppvokst på Andenes.

For tiden er hun student ved Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen.

Nå er hun nominert til SpareBank 1 Nord-Norges representantskap – som er bankens øverste organ.

Seks nominerte

Fram til 7. desember kan bankens kunder stemme på seks nominerte kandidater, og Eilertsen har sikret seg en av plassene på lista.

– Det er kjempestas å bli nominert. Jeg håper at folk har lyst til å stemme på meg, for jeg har veldig lyst til å bidra, sier hun.

Eilertsen er ei engasjert jente, og har gjennom årenes løp hatt mange ulike verv. Hun var blant annet leder av studentforeninga da hun studerte ved Handelshøgskolen i Bodø.

– Der hadde vi et godt samarbeid med SpareBank 1 Nord-Norge. Det var faktisk en av våre hovedsamarbeidspartnere. Jeg lærte mye om banken, og fikk et godt inntrykk av den. Du kan vel si at jeg ble inspirert, og at jeg nå vil være med på leken, smiler hun.

– Hva vil du bidra med hvis du blir valgt inn i representantskapet?

– Jeg har snart fullført en mastergrad i økonomi, og har økonomiforståelse. Jeg har også erfaring fra mange tidligere verv. I tillegg kan jeg bidra med et yngre perspektiv på ting – litt ungt blod, sier Eilertsen.

Hun har et sterkt ønske om å sikre seg en plass i representantskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg vil bidra, men jeg vil også lære og bygge nettverk. Jeg ser på det som en god mulighet, som kan være bra for meg, sier 23-åringen.

– Og nå håper du på mange stemmer, også fra Vesterålen?

– Helt klart. Jeg setter pris på enhver stemme, sier Eilertsen.

Jobb i boks

Akkurat nå skriver hun masteroppgave. Til våren er hun ferdigutdannet. Og jobb, det har hun allerede sikret seg.

– Ja, jeg begynner som revisor i KPMG i Oslo til våren. Jeg har vært inne i selskapet siden andreåret på studiet, som deltidsansatt. Jeg er heldig som allerede har fått tilbud om fast jobb, og gleder meg veldig til å starte, smiler andværingen.

– Ser du for deg å flytte heim til Andøy og Vesterålen en gang i framtida?

– Akkurat nå ser jeg store muligheter i Oslo. Jeg har lyst til å oppleve nye ting. Men kanskje på sikt. Jeg ser jo at det er i ferd med å dukke opp mange spennende muligheter heime også, og det er jo kjempeartig, sier hun.

– Har sett etter unge krefter

Representantskapet i SpareBank 1 Nord-Norge skal kort fortalt se til at banken virker etter sitt formål, og i samsvar med lover og vedtekter.

I oktober ba banken om forslag til kandidater, og da ble Eilertsen nominert. Det ble fem andre også, inkludert Grete Ellingsen, tidligere statssekretær og ordfører i Sortland.

Hele landsdelen er representert blant de nominerte, og også mange yrkesgrupper.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Medlemmene får mye kunnskap og verdifull erfaring som kan brukes i eget yrkesliv. I år har vi sett etter unge krefter, og det gjenspeiler også alle forslagene som har kommet inn, sier konsernsjef Liv B. Ulriksen.

Her kan du se lista over de nominerte – og avgi din stemme hvis du er kunde i banken.