Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Tor Johannes Jensen

Måtte stå til Lødingen

SORTLAND/LØDINGEN: Jens Stensen hadde en kjenning på besøk i helga, og vedkommende fikk en litt mer strevsom busstur enn ventet. Han ble nemlig nødt til å stå i bussen fra Sortland til Lødingen på søndag. Dette er bussen som går mellom Sortland og Bodø.

Driftsdirektør Roger Stensen i Nordlandsbuss bekrefter at bussen fikk flere passasjerer enn det var sitteplass til. Bussen er imidlertid godkjent for ståplasser, ifølge ham.

– Det er ikke ulovlig – men vi ønsker jo ikke at folk skal måtte stå, sier han.

Ifølge direktøren fikk de sendt en buss fra Narvik, som er den nærmeste bussterminalen til Nordlandsbuss. De stående passasjerene ble lastet om på Bognes.

– Vi rakk ikke å få noen busser i møte tidligere, da det kom flere passasjerer enn ventet. Det er kjempehyggelig å få mange passasjerer – men jo tidligere vi vet det, jo tidligere kan vi sende ekstra busser. Si gjerne fra på forhånd om det er mange som reiser sammen – enten ved at dere bestiller billett, eller bare varsler bussen, oppfordrer Roger Stensen.

Han kjenner ikke antallet passasjerer i bussen søndag. Men det er 56 sitteplasser og 28 ståplasser, og bussen skal ha vært tilnærmet full.