Konsert i Hadsel kirke.
Konsert i Hadsel kirke. Foto: Idar Ovesen

Melankoli i sommersol

HADSEL: Ute skinte sola. Inne i Hadsel kirke var melankolien til å ta og føle på.

For der sto hun, Ann-Iren Hansen fra Øksnes, med sangene fra sitt siste album, og et solid band i ryggen. Jenta som er vokst opp i fjærsteinan ute på Langenes har lengselen i seg. Og den deler hun så gjerne.

– Jeg må ofte heimover for å finne inspirasjon, fortalte hun flere ganger, til et meget interessert publikum. Bodø by, der hun bor, er sikkert helt ok. Men inspirasjonen til sangene sine finner Ann-Iren helst heime i Øksnes, i Steigen, eller på Røst.

Takknemlig værfast

– Jeg ble værfast på Røst. For et sted! fortalte hun takknemlig. Og det ble som du skjønner både tekst og melodi ut av det uforutsette oppholdet.

Lengsel, melankoli, venting, bølgene som slår mot land, blåsten… hun legger ikke skjul på opphavet, Ann-Iren. Det er nærheten hun ønsker å formidle i musikken. Ikke rart at hun da nevner Tonje Unstad og Terje Nilsen som et par av de store forbildene. Hun tar også med Ingeborg Oktober.

Tredjealbumet, «Ikke lukk hjertet igjen», kom i mars, og fikk en strålende mottagelse. Siden har Ann-Iren vært på turné i Sør-Norge, helt solo. Hvordan ble hun så tatt imot der, med sanger på dialekt, mon tro?

Gikk heim i sør

– Det kom folk! Og det vesterålske jeg formidler gikk rett heim, forteller en glad Ann-Iren Hansen til Bladet Vesterålen etter konserten i Hadsel-kirka.

Melankoli i sangene, javisst, men praten mellom numrene på konserten er humørfull så det holder. Så det er på ingen måte en nedtrykt artist som er på en snarvisitt på heimlige trakter. Hun og bandet – Thale Krogtoft Jensen, Aksel  Bakke, Mikal Reinvik og Carl-Henrik Buschmann – kom fra konsert på Reine dagen i forveien. Og så har Ann-Iren også vært i Hovden og sunget og spilt, alene. Det var helt storveis, forteller hun.

– Du ha vel vært innom heime på Langenes og hilst på mamma og pappa?

– He he, de liker jo å reise, og nå er de dratt på seks ukers tur til USA.

– Du har kanskje vært der…?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nei, jeg har ikke det. Jeg liker meg best her, jeg, smiler Ann-Iren, som har tenkt seg ut og bade i Hadsel-sommeren, sammen med bandet.

 

Konserten i Hadsel kirke var del av programmet under Sommer-Melbu.