Dette skal trailersjåfører ha funnet mens de ventet på å få kjøre videre.
Dette skal trailersjåfører ha funnet mens de ventet på å få kjøre videre. Foto: Politiet

Mener nederlender omkom i kajakkulykke

SALTEN: Politiet har kommet med en pressemelding angående nederlenderen Arjen Kamphuis, som forsvant fra Rognan i august i fjor.

– Politiet har kmomet frem til at han høyst sannsynlig omkom i en kajakkulykke i Skjerstadfjorden ved Rognan kvelden den 20. august 2018. Savnede har til nå ikke blitt funnet, og det er grunn til å tro at han er forsvunnet i havet, skriver Nordland politidistrikt.

Politiet fant en skadet kajakk og en padleåre flytende i sjøen i vannkanten ved Skjerstadfjorden. En del andre personlige eiendeler ble funnet i en veske flytende i vannet, inkludert mannens pass.

– Politiet ville trolig ha kommet til konklusjonen om en padleulykke tidligere, hadde det ikke vært for at et simkort tilhørende Arjen Kamphuis slo inn på basestasjoner i nærheten av Stavanger 30. august 2018. Etterforskningen av dette sporet har avdekket at mobiltelefonen, en datamaskin og andre gjenstander ble funnet av to østeuropeiske yrkessjåfører som fisket fra land i samme område som kajakken ble funnet, i forbindelse med avvikling av hviletid, skriver politiet videre.

Sjåførene skal ha trodd at gjenstandene var kastet, og politiet mistenker dem ikke for å ha noe å gjøre med Kamphuis’ forsvinning.