Innstilt: Ferga Lødingen-Bognes. Foto: Bjørnar Hansen

Først problemer med den ene fergeruta – så den tredje

Trøbbel mellom Lødingen og Bognes torsdag.

Torghatten Nord melder torsdag om at fergeavgangen fra Lødingen klokken 11 er kansellert, og 12.15-avgangen fra Bognes likeså.

Denne gangen er det C-ruta som har fått problemer. Meldingen kommer kort tid etter at rederiet hadde konstatert at problemene med A-ruta var fikset.

En passasjer forteller Bladet Vesterålen at MF Hamarøy, som skulle gått i C-ruta, ble flyttet til A-ruta på grunn av problemer med MF Barøy.

Tekniske problemer med A-ruta gjorde tidligere på torsdagen at Torghatten Nord kansellerte fergeavgangen fra Lødingen klokka 05.15, og fra Bognes klokka 06.30. Siden innstilte rederiet også avgangen fra Lødingen klokka 08.00 og fra Bognes klokka 09.15.

– Torghatten Nord AS informerer om at normale ruter er gjenopptatt i sambandet Lødingen-Bognes, A-rute. Avgangen fra Lødingen kl 10:30 er første ordinære tur, meldte rederiet.

I skrivende stund klokken 11 er altså to av tre ruter i drift. Torghatten Nord har ikke meldt om at C-ruta vil være kansellert ut over den ene turen fram og tilbake.